Bundan yaklaşık 1 yıl önce Niğde Kültür ve Turizm Müdürlüğünde 6 yıl içeresinde 5 müdür değiştiğinin haberini yapmıştık. Aslında ülke siyasetinin geldiği durum, Niğde siyasetinin durumu düşünüldüğünde  bu kadar müdürün değişmesinin yadırganacak hali de yok!

Halen,  İsmail Tecimer tarafından vekalet ile yürütülen Niğde İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünü 2014 yılından önce Mehmet Öncel Koç yürütürken onun yerine Tansel Tokmak müdür olarak getirildi ve 1 yıl sonra görev değişim yapılarak Tansel Tokmak’ın yerine Hüseyin Selçuk Demirtaş getirildi. Turizm müdürlüğüne getirilen Hüseyin Selçuk Demirtaş’ta 2 yıl turizm müdürlüğü görevini yürütürken bu sefer oda görevden alınarak Basri Akdemir göreve getirildi.

Son Müdür Basri Akdemir’in Niğde’den gidişi ise çok ilginç. Tayini çıkmadan izin alarak gittiği öğrenildi.  Aylarca izinli görüldü… Bir gitti bir daha gelmedi… İstanbul seçimlerinden önce ilimizden ayrılmasında seçimlerin etkisinin olup olmadığını da sormuştuk. (Burada tıklayın)

Son Niğde Kültür ve Turizm Müdürü  Basri Akdemir Edebiyat Öğretmeni,  Malatya’lı. İstanbul Başakşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü yaptı. Bu görevin ardından Niğde Kültür ve Turizm Müdürü olarak atandı.

Yaklaşık 1,5 yıl Niğde’de görevde kalan Basri Akdemir şimdi hangi görevde biliyor musunuz?

Beykoz Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü… (Burada tıklayın)

İstanbul Başakşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü iken Niğde’ye müdür olarak atandı… Şimdi tekrar İstanbul Beykoz Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü… Hani İstanbul Kültür ve Turizm Müdürlüğüne atansa sessiz sedasız gidişinin "basamak" olduğunu anlarım.

Medeniyetlerin yaşatıldığı Niğde nasıl bir il ki…

Unvan değişikliği için kullanılıyor… Bunda amaç nedir?

Daha önceki yazımızda iktidar milletvekillerine atfen aynen şu soruları sormuşuz ama cevap veya bir açıklama alamadık.

Tekrar ediyoruz.

Bu makam yandaş kadro dağıtım makamı mı? Bu kurum dememe tahtası mı? Burada "elim sende" oyunumu oynanıyor? Şimdi hangi Ak Partili Belediyenin Kültür Müdürünün ataması yapılacak? Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü'nün il müdürü ve eksik personel kaynaklı sorunlarına müdahale edecek misiniz? Niğde’de yetersiz gördüğünüz veya müdahale edilmesini gerekli gördüğünüz, başka kurum il müdür-lükleri var mı?

Editör: TE Bilişim