Altı Nokta Körler Derneği binasında gerçekleştirilen programa Altı Nokta Körler Derneği Genel Merkez Yönetim Kurulu Üyesi Hasan Yıldırıcı, Niğde Kültür ve Sanat Derneği Başkanı Meral Bıyık, Altı Nokta Körler Derneği Niğde Şubesi Başkanı Atilla Taşpınar ve dernek üyeleri katıldılar.

Açılış programında konuşan Kültür ve Sanat Derneği Başkanı Merak Bıyık “Sanat Engel Tanımaz” sloganıyla yola çıktıklarını ifade ederek “Ebru sanatı, ruhun bedenle buluşup renklerle suya döküldüğü geleneksel bir sanatımızdır. Sanatı diğer uğraşlardan ayıran en önemli özelliklerinden biri de içerisinde maneviyat barındırmasıdır. Kişiye huzur ve mutluluk veren sanatımızın her bireye ulaşması amacıyla Dernek olarak elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Bu çerçevede “Sanat Engel Tanımaz” diyerek görme engelli vatandaşlarımızı Ebru Sanatıyla buluşturuyoruz. Projemiz kapsamında Proje paydaşımız olan Altı Nokta Körler Derneği Niğde Şubesine üye görme engelli vatandaşlarımıza 152 saatlik Ebru Sanatı eğitimleri vereceğiz. Eğitimler kapsamında sadece kağıt ürünler değil kumaş ve porselen boyama eğitimleri de vererek görme engelli vatandaşlarımızın gönül pencerelerinden yansıyan sanatsal çıktılarına şahitlik edeceğiz. Bu noktada projelerimize destek veren başta İçişleri Bakanlığı Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğüne, proje paydaşımız Niğde Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü ile Altı Nokta Körler Derneğine teşekkür ediyor, projemizin hayırlı olmasını temenni ediyorum “dedi.

  1. hafta sürecek olan eğitimlerin ardından proje, görme engelli kursiyerlerin eserlerinin yer alacağı sergi programının yapılması ile son bulacak.

Editör: TE Bilişim