Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü’nce hayata geçirilen “Gezen Sinema Tırı”, bu kez Niğde’li sinemaseverlerle buluşacak. Niğde Belediyesi’nin ev sahipliğinde, Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın Sanat İçin Yola Çık Kültür ve Sanat Derneği’nin ortak projesi olan “Gezen Sinema Tırı” Niğde’ye gelecek.

Minderli Sinema etkinliğinden sonra Gezen Sinema ekibine Niğde Belediyesi’nin ev sahipliğinde 27 Ekim- 1 Kasım 2020 tarihlerinde 18.00'de çocuk ve 19.00'da yetişkinlere açık havada sinema keyfi yaşatacak. Niğde Belediyesi’nin kültür etkinlikleri kapsamında, Niğde’li sinemaseverle buluşacak olan gezen sinemanın ilk gösterimi 27 Ekim 2020 tarihinde başlayacak.

Ücretsiz olarak gerçekleştirilecek etkinlik pandemi kurallarına uygun bir şekilde 27 Ekim Salı günü İlhanlı Mahallesi 58. Sokak’ta Çocuklar için “Rafadan Tayfa” filmi, yetişkinler için “Türkler Geliyor” 28 Ekim Çarşamba günü Nar Mahallesi Şehit  Serdal Güneş İmam Hatip Lisesi’nde çocuklar için “Can Dostlar” yetişkinler için “Çınar Ağacı” 29 Ekim Perşembe Ömer Halisdemir Meydanı’nda çocuklar için “Doru” filmi, yetişkinler için “Çanakkale Yolun Sonu” 30 Ekim Cuma Selçuk Mahallesi Binevler Camii park önünde çocuklar için “Rafadan Tayfa” yetişkinler için “Bana Masal Anlatma” 31 Ekim Cumartesi Efendibey Mahallesi Gazi İlköğretim Okulu’nda çocuklar için “Can Dostlar” yetişkinler için “Kardeşim Benim 2” 1 Kasım Pazar günü ise Özbelde Şht. Gökhan Altınalana Ortaokulu’nda çocuklar için “Doru” yetişkinler için “Dağ 2” sinema filmi ile sona erecek.

Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir, Gezen sinema etkinliği ile çocuk ve yetişkinlerin büyük mutluluk yaşayacağını, söyledi. Başkan Özdemir, “Daha önce Türkiye’de bir ilk olan minderli sinema etkinliklerinden sonra Kültür ve Turizm Bakanlığı ile iş birliği çerçevesinde bu zor süreçte hijyen kurallarına dikkat ederek Gezen Sinema TIR’ını Niğde’de çocuklarımızla buluşturuyoruz. Onların mutluluklarına ortak olacağız. Çocuklarımız için ne yapsak azdır. Tabi yetişkinlerimizi de unutmadık, onlara da bu etkinliğimizle açık hava sinema keyfi yaşatmayı amaçlıyoruz” dedi.

Editör: TE Bilişim