Elma denilince ilk akla gelen il olan Niğde’de bu yıl ikincisi düzenlenecek olan ‘’Hasat Günleri Festivali’’nin teması ELMA olarak belirlendi. Düzenlenecek olan etkinliklerin hazırlıkları bütün hızıyla devam ediyor.

22-23 Ekim tarihleri arasında düzenlenecek 2. Hasat Günleri Elma Festivali kapsamında ünlü sanatçılar konserler verecek, çeşitli yarışmalar ve farklı aktiviteler ile etkinliğin 7’den 70’e herkese hitap etmesi amaçlanıyor.

Niğde Valisi Mustafa Koç, Belediye Başkanı Emrah Özdemir ve Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan Uslu, tüm Niğde’de ve Niğde dışında yaşayan hemşerilerimiz ile Niğde’yi merak eden misafirlerimizi bu yıl teması Elma olarak belirlene 2. Hasat Günleri’ne davet etti.

VALİ KOÇ; “ELMA ŞEHRİ NİĞDE SENİ ÇAĞIRIYOR”

Niğde’nin elma üretim alanında Türkiye’de birinci sırada yer aldığının ifade eden Niğde Valisi Sayın Mustafa Koç, son beş yılda rekoltenin yüzde 30 seviyesinde artığını belirtti.

2022 yılında ise elma üretiminin yaklaşık 600 bin ton olacağını vurgulayan Niğde Valisi Sayın Mustafa Koç, Niğde’nin elma üretiminde Dünya Markası olmaya emin adımlarla ilerlediğinin altını çizerek; “Tarımsal hasılamızın önemli bir kalemini oluşturan elma üretiminin; prim desteklerinden sulamaya, makine ekipman desteklerinden iyi tarım uygulamalarına kadar birçok farklı başlıkta Devletimizin sağladığı katkılarla daha da ileri noktaya taşınacağından şüphemiz yoktur.

Gerek lezzet gerek verim ve gerekse kendine özgü aromasıyla ‘Niğde Elması’ dünya markası olmaya doğru emin adımlarla ilerliyor. Kadim medeniyetlere ev sahipliği yapmış tarım kenti Niğde’miz için son derece önemli tarım ürünü olan elmanın gerek ülkemiz sınırları içerisinde gerekse uluslararası arenada tanınırlığını artırmak için düzenleyeceğimiz Elma Festivaline tüm vatandaşlarımızı bekliyor ve ‘Elma Şehri Niğde Seni Çağırıyor’ diyoruz.” ifadelerini kullandı.

Niğ-Bor Kültür Sanat Festivali’nin 4’üncüsü düzenlenecek Niğ-Bor Kültür Sanat Festivali’nin 4’üncüsü düzenlenecek

BAŞKAN ÖZDEMİR; “NİĞDE’Yİ FESTİVALLER ŞEHRİ HALİNE GETİRECEĞİZ”

Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir ise elmanın başkenti olan Niğde’yi ve bu kadim kentle özdeşleşen Niğde Elmasını önce Türkiye’ye sonra da tüm dünyaya tanıtmak amacıyla düzenleyecekleri festivalin şenlik havasında geçeceğini belirtti.  Gerek iç gerekse de dış turizmde festivallerin önemli hale geldiğini belirten Başkan Özdemir; Medeniyetlerin yaşatıldığı şehir olan Niğde’yi aynı zamanda festivallerin de şehri haline getirmeye kararlı olduklarını belirtti.  Belediye Başkanı Emrah Özdemir, geçtiğimiz yıl ilkini düzenledikleri patates festivalinden sonra bu yıl da elma festivali düzenleyeceklerini ve festivalleri geleneksel hale getireceklerini kaydetti. Tüm Niğdeli hemşerilerimiz ve il dışında yaşayan Niğdeliler ile, şehrimizin ekonomisi ve kültürü açısından çok önemli olan elma ürününü tanıtmak için yapacağımız bu festivalde bir arada olmayı umut ediyorum, tüm vatandaşlarımızı festivale davet ediyorum” diye konuştu.

REKTÖR PROF. DR. HASAN USLU; ‘’TÜM HEMŞEHRİLERİMİZİ FESTİVALE BEKLİYORUZ’’

Niğde'nin birçok değerli tarımsal ürünün üretiminde ilk sıralarda yer aldığını ifade eden Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan Uslu, Niğde’de elmanın yaklaşık 15 çeşidinin üretildiğini ve düzenlenecek olan festivalle de tüm yurda tanıtılacağına işaret ederek, “Böylesine önemli bir ürünün ve bu ürünün en güzel bir şekilde üretildiği kentimiz olan Niğde’mizin en iyi şekilde tanıtılacağı festivale, tüm hemşerilerimizin ve öğrencilerimizin katılımını dört gözle bekliyoruz”

Editör: TE Bilişim