Niğde’yi yapılacak olan Elma Festivalinin heyecanı sardı. 12-13 Kasım’da gerçekleştirilecek olan. 2. Hasat Günleri- Elma Festivaline dünyaca ünlü yemek şefleri katılacak.

Niğde’nin yetiştirdiği tarım ürünlerinden en önemlilerinden birisi olan elmanın önemini vurgulamak amacıyla yapılan festivalde Dünyaca Ünlü Şefler, Gastronomi Şöleni İçin Niğde’de Buluşacak. Vatandaşlar ise Festivale katılacak olan gastronomi profesyonellerinin hünerlerini seyredecekler.

Şehrin lezzetlerini elma ile buluşturacak olan şefler, böylece yeni lezzetlerin keşfine çıkarken, festival katılımcılarını ise Niğde’nin yeni lezzetleriyle tanışacaklar.

Elma festivaline Katılacak olan şefler ise şu isimlerden oluşuyor;                            

Bülent Dilbağ,  Börek Şefi, Börekçiler Derneği Genel Başkanı - Çengelköy Börekçisi /Sümeyra Teymur,Habarler.Com /Akif Budak, Gezgin Şef/ Tuna Aktan, Şef / Zeynep Reyyan Gönen/ Ayvaz Akbacak   ,Chef - Tv Programmer - Danışman - Mutfak Eğitmeni/ Elif Güryel, Lezzet Dergisi,/Serap (Tuna) Aktan, Master İn Culinary Arts & Gastronomy Economist , Master Chef/ Asuman Kerkez,               Habertürk Tadında Hikâyeler/ Ömer Kartın, Türsab Gastronomi İk Başkanı/ Gaye Şahin, Hürriyet Lezzet/ Zeynel Haldun Tüzel, Akademisyen, Araştırmacı – Yazar/  Zeynep Kakınc, Yazar - İletişim Uzmanı/ Akif Budak ,Yazar/  Perihan Taylan Kümeli Yazar, Beslenme Danışmanı/ Ayfer Yavi, Gastronomi Tarihi Ve Kültürü Yazarı, Arkeolog/ Ahmet Çağrı Başkurt/ Rıfat Osman Serim, Ağırlama Ve Konaklama Yönetim ve Yatırım Danışmanı – Eğitmeni/ Özgül Coşar.

Tüm vatandaşları festivale davet eden Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir, “Tüm vatandaşlarımızı festivalimize bekliyorum. İnşallah şehrimiz bu festivaller aracılığıyla kabuğunu kıracak ve hak ettiği noktalara gelecektir. Bu Festival içeriği itibariyle hem kültür hem eğlence hem de büyük bir turizm festivalidir.  Bu festivallerle amacımız Niğde Mutfağını çok daha geniş kitlelere duyurmaktır. Şehrimiz hem mutfağı hem tarihi hem de kadim kültürü ile gerçekten keşfedilmeyi bekleyen gizli bir hazinedir” ifadelerini kullandı.

Eyer Üstünden Sahnelere: Cumhuriyet ve Tiyatro Eyer Üstünden Sahnelere: Cumhuriyet ve Tiyatro

Editör: TE Bilişim