Niğde Belediyesi 5. Bursa Anadolu Turizm ve Tanıtım Günlerine katılarak şehrimizin tarihi ve kültürel mirasını ziyaretçilere tanıttı.

Bursa İl Dernekleri Federasyonu (BİLDEF) tarafından bu yıl 5.’si düzenlenen Bursa Anadolu Turizm ve Tanıtım Günlerinde Niğde Belediyesi’nin açtığı stant büyük ilgi gördü.

Sedat Çağlar yeni kitabı için okurlarıyla buluştu Sedat Çağlar yeni kitabı için okurlarıyla buluştu

5 Ekim Çarşamba günü Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nde başlayan etkinlikler 9 Ekim Pazar gününe kadar devam etti.  Niğde’nin tüm renklerinin sergilendiği stantta misafirleri Niğde gazozu, köfter ve elma gibi yöresel ikramlarda bulunuldu.

Türkiye'nin pek çok ilinden gelen kamu kurumları ve özel sektörlerin stant açtığı Tanıtım Günleri programına Niğde Belediyesi damgasını vurdu. Bursa'da yaşayan Niğdelilerin de büyük ilgi gösterdiği Anadolu Günleri'nde Niğde tüm yönleriyle ziyaretçilere tanıtıldı.  Açtığı stant ile Bursa Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi'nin ilgi odağı olan Niğde Belediyesi, Niğde'nin tarihi ve kültürel özelliklerinin yanı sıra kültür varlıklarını Niğde'nin tanıtım materyalleri eşliğinde tanıtarak ziyaretçileri adeta tarihi bir yolculuğa çıkardı. Kültür hayatı, gelenek ve görenekleri ile Niğde mutfağının da en iyi bir şekilde tanıtıldığı Niğde standında, ziyaretçilere çeşitli ikramlarda bulunuldu.

Konuyla ilgili bir açıklamada bulunan Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir; “Ülkemizin dört bir yanında şehrimizi en güzel şekilde tanıtmaya çalışıyoruz. Geçen hafta hem Ankara’da ki etkinliklerde hem de Bursa’da ki etkinliklerde Niğde’mizin tarihsel ve kültürel birikimini tanıttık. İnşallah gittiğimiz her yerde Niğde rüzgarını estirmeye devam edeceğiz.” İfadelerini kullandı.

Editör: TE Bilişim