Altunhisar ilçe Kaymakamı Doğukan Mızrak, İlçe Belediye Başkanı Vedat Kirazcı, Kültür ve Turizm İl Müdürü Alper Göncü, Araştırmacı Arkeolog Mustafa Eryaman ve İlçe Jandarma Komutanı Ahmet Doğan ilçede bulunan ve tarihi tahminen 10’ncu yüz yıla dayanan Karaasmaz Mağaralarında keşif ve incelemelerde bulundular.


Tarihi tahmini olarak 10. yüzyıla dayanan ilçemiz Karaasmaz Mağaralarında keşif ve inceleme gezisi gerçekleştirildi. Araştırmacı Arkeolog Mustafa Eryaman’dan Karaasmaz Mağaraları hakkında bilgi alan Kaymakam Mızrak, gezi ekibiyle birlikte mağaralarda ve alanda incelemelerde bulundu. Kaymakam Doğukan Mızrak, Sayın Valimizin de talimatlarıyla Altunhisar Belediyesi ile birlikte mağaraların kültür turizmine kazandırılması için bir girişim başlattıklarını ve projenin hayata geçirilmesi ile birlikte bölgenin turizm potansiyelini harekete geçirebileceklerini söyledi.


Kültür ve Turizm İl Müdürü Alper Göncü ise Karaasmaz Mağaralarını yakından inceleme fırsatı bulduğumuzda tarihi dokusu ve güzelliğiyle kendisine hayran bıraktığını ve tahmin edilenin ötesinde bir potansiyele sahip olduğunu belirterek; turizme kazandırılması gereken bir yer olduğunu belirtti.

Altunhisar ilçesi Mütevelli Heyeti toplandı Altunhisar ilçesi Mütevelli Heyeti toplandı

Editör: TE Bilişim