Sedat Çağlar yeni kitabı için okurlarıyla buluştu Sedat Çağlar yeni kitabı için okurlarıyla buluştu

Profesör Doktor İsmail Hakkı Aydın’ın onur konuğu olduğu fuarın açılışı yapılan saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasından sonra protokolün konuşmasıyla devam etti.

Açılış konuşmasında bir konuşma yapan Niğde Valisi Yılmaz Şimşek tayinin çıkması dolayısıyla helallik istedi.

Niğde Milletvekili Selim Gültekin ise yaptığı konuşmada okumanın önemine değinerek kitap okumanın önemini vurguladı.

Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir yapmış olduğu konuşmada;

“İki yıllık bir aradan sonra kitapseverlerin beklediği fuarımızı yeniden açmanın mutluluğunu yaşıyoruz.  Geleneksel hale getirdiğimiz fakat pandemiden dolayı ara vermek zorunda kaldığımız fuarımız bir nevi kaldığı yerden devam ediyor. Bu yıl beşincini açtığımız fuarımıza,100 yayınevi ve 50 yazar katılıyor ve tüm kitapseverlerin saat 10.00-20.00 arasında ziyaret edebilecekleri fuarda test kitapları ve çeşitli kültürel kitaplar uygun fiyatla temin edilebilecek. Aynı zamanda iki bin tane çocuğumuza hediye çeki dağıtıyoruz. Çocuklarımız çeklerini burada kullanabilirler.

İnşallah bu yıl içinde üç tane kütüphane açacağız. Bir tanesini Rum kilisesine bir tanesini Meydana bir tanesini de İlhanlı mahallesine yapacağız. Bunlar sadece kütüphane olmayacak aynı zamanda gençlik merkezi olacak. Gençlerimiz burada çaylarını içecek en güzel şekilde vakitlerini geçirecekler. 

Biz göreve geldiğimizden bu yana Niğde’mizde kültürel yatırımlara önem veriyor şehrimize değer katan hizmetleri gerçekleştirmeye çalışıyoruz.  Yaptığımız bu çalışmaları şehrimizin kültürel gelişimine yatırım yaptığımız önemli bir platform olarak görüyoruz. Açtığımız bu fuar şimdiden hepimiz için hayırlı olsun.  Tüm halkımızı fuarımıza katılmaya davet ediyorum.” İfadelerini kullandı.

Açılış kurdelasının kesilmesi ile 5. Niğde kitap fuarı okuyucularına kapılarını açtı.

Editör: TE Bilişim