Dünya günümüzden bir milyar yıl önce yaratıldı. İlk deniz hayvanı ise bundan beş yüz milyon, kara hayvanı üç yüz elli milyon yıl önce ortaya çıktığı ifade edilir. Bu tarihten beş yüz bin yıl sonra da yazı bulundu. Tarihi buraya kadar olan bölümü karanlıktır.
Her ne kadar tarihçiler ve yer bilimciler; “Dünya güneşten kopan akkor halinde iken zamanla soğuyan, şekillenen yer küresidir” diye anlatsalar da, bunlar kesinlik ifade etmeyen tartışmaya açık olan konulardır.
Bizim esas konumuz bu noktadan itibaren, tarihin gelişimi içinde Türklerin yerini panoramik olarak tespit etmektir.
Günümüzde altı bin yıl önce Mezopotamya’da Sümerler ile tarih yazımı başladı. Bunu Mısır Medeniyeti takip etti. Türkler ise bu tarihten dört bin yıl önce kendini gösterdi. M.Ö. 3.yüzyılda ilk büyük Türk Hakanı “TEOMAN” sahnede yerini aldı. Türk ırkının Nuh Peygamber ’in oğlu Yasef’in soyundan geldiği bilinmektedir.
Henüz dünyada medeniyetin ne olduğu bilinmez iken Türkler Altay yaylalarında ilk defa koyunu, keçiyi ehlileştirip onun etinden, sütünden, yoğurdundan, yağından, peynirinden ve yününden yararlanmayı bilen bir millettir. Koyunun yününü de dokumada kullandılar. İlk kez atı ehlileştirdiler. Bu yeni bir buluştu. Tıpkı bugünün uçağı, hızlı giden vasıtası gibiydi. Böylece Türkler aylarca yıllarca gidilemeyen yerlere en hızlı şekilde iletişimi sağladılar.
Tarihte “ATLI KÜLTÜR“ adı verilen bu medeniyeti Avrupa’ya Türkler getirdi. Türkler bu hızlı vasıta ile Avrupa’ya ulaştılar. Önlerinden gölge gibi geçen, rüya gibi görünen, fırtına gibi esen Türkleri gören Avrupalılar “Bunlar Cin mi, Peri midir?” diye şaşırdılar.
Bir müddet sonra bunların doğudan gelen Türkler olduğunu anladılar. İlk defa onlarla tanıştılar, anlaştılar “ATLI KÜLTÜR, Ü pazarlıkla Avrupa’ya girişini sağladılar.
Bundan bir müddet sonra Türkleri bir çatı altında toplamayı planlayan güçlü hükümdar Cengiz Han’ı görüyoruz. Bu dönemde Türk Milleti; “Kınına sığmaz kılıç” gibiydi. Akın üstüne akın yapan Cengiz Han diğer Türk Hakanları’nın beceriksizliğini gördü. Kendi yanında yer almalarını istedi. Tepki gösterenleri ezdi geçti.
Cengiz Han Şaman’dı. Müslüman Türkleri uyardı. Olumlu cevap gelmeyince (616) Buhara’ya girdi. Müslüman Türk Hakanı Timuçin Hanı hazırlıksız yakaladı. Bu şehirde her şeyi yaktı, yıktı, taş üstünde taş bırakmadı. Sonra Turan’dan İran’a, Kıpçak’tan Rusya’ya ve oradan da Avrupa’ya indi, fırtına gibi esti, önüne geçeni sürükledi, parçaladı.
 Cengiz Han’ın oğlu Cucihan “Birimiz on Rus’u kırmazsa kolumuz yana gelmez. Analarımız bizi bugün için doğurdu. Biz tüm insanlığı böyle pis ulustan temizlemezsek sonuç ağıt olur” dedi. Bunun üzerine Türk Moğol orduları Macar Ovası’nda atlarını suladılar.
Buna göre Avrupa’ya ilk hızlı vasıtayı, atlı kültür medeniyetini getiren Türkler olmuştur.
İlk Alfabetik yazıyı Türkler buldu.12 Hayvanlı Türk Takvimi dünyadaki ilk takvimdir.
İlk devleti Türkler kurmuştur. Pusulayı, saati, kâğıdı ve matbaayı Türkler bulmuştur.. Türk Topraklarının en eski sahibi Türklerdir.
Anadolu topraklarının eski Yunan medeniyeti ile hiçbir alakası yoktur! Anadolu topraklarının gerçek sahipleri Atatürk’ün de dediği gibi Türklerdir!
Tarihini bilmeyen nesil, geleceğine güvenle bakamaz. Ne yazık ki, Milli Eğitim politikası bugüne kadar bu konuda milli bir duruşla, ciddi bir araştırma da yapmamıştır