Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen “Zirvedekilerle Kırkikindi Sohbetleri” Niğde Üniversitesi Kültür Sanat Evinde başladı.



İlk konuğu Niğde Valisi Âlim Barut olan programın katılımcısı Remide Yılmaz Atabek Anadolu Lisesi öğretmen ve öğrencileri oldu. Milli Eğitim Müdürü Celalettin Ekinci ve Müdür Yardımcısı M. Ali Durak’ın da hazır bulunduğu sohbette Vali Barut kendisini ve devlet felsefesini anlattı.

 

Milli Eğitim Müdürlüğü Ar-Ge birimi sorumlusu Şuayip Sıtkı’nın yapımcılığını ve moderatörlüğünü üstlendiği programda öncelikle projenin tanıtımı yapıldı. Daha sonra Vali Âlim Barut’la söyleşiye geçildi.

 

Vali Barut kendisine yöneltilen sorular eşliğinde devlet kavramını açıklarken devletin nazarında vatandaşın nerede olduğunu ifade etti. Geçmişte kişilerin rahatlıkla devlete feda edilebildiğini ancak İkinci Dünya Savaşı’nın olumsuz sonuçlarından sonra insan haklarının daha fazla gündeme geldiğini belirten Barut, devlet mekanizmasının kendi halkına hizmet için var olma düşüncesini bu savaştan sonra daha ciddi benimsediğini vurguladı.

 

Programın bu bölümünde öğrenci Hasan Çelebi bağlama çalıp türkü söyleyerek sohbete renk kattı. Daha sonra öğrencilerin sorularına geçildi. Vali Barut öğrencilerin en çok merak ettiği konu olan kendisinin öğrencilik yıllarından bahsetti. Eğitim hayatının farklı yerlerde geçtiğini belirten Barut, sıradan bir öğrenci olduğunu ancak pratik cevaplı ve genel kültürünün iyi olduğunu vurguladı. Hiç aklından geçirmediği halde şartların kendisini vali yaptığını açıklayan Âlim Barut öğrencilerin geleceklerini iyi tasarlamaları telkininde bulundu. Anılarına da yer veren Niğde Valisi Barut program sonunda öğrencilerin elini tek tek sıktı.


 

Kırkikindi Sohbetleri’nde öğrencilerle yöneticileri farklı bir formatta bir araya getirmeye çalışan Milli Eğitim Müdürlüğü, gençliğin geleceğe yön verecek şekilde yetişmesini hedefliyor. Program önümüzdeki dönemde farklı konuklarla devam edecek.



Editör: TE Bilişim