Bozkurtlar Deli Sevda adlı film 1980 öncesinde yaşanan olayları konu ediyor.
 
1970- 80 dönemi yeni bir sinema filmine konu oluyor. Yetmişli yıllardaki siyasi ve sosyal olaylardan yola çıkarak senaryosu yazılan filmde devrimcilerle ülkücülerin mücadelesi anlatılıyor. Filmde bu güne kadar yapılan filmlerin aksine ana konu ülkücüler. Ülkücülerin dönemdeki hayat bakışları, çabaları, mücadeleleri ve yaşama kavgaları konu ediliyor.

Mersin, Erdemli, Tarsus ve Çamlıyayla'da sürdürülecek çekimlerle filmin ekim ayı sonunda tamamlanmasının planlandığı ifade edilmiştir.

120 dakika süreli olacak film konusunda bilgi veren yapımcılar, yakın tarihin ters yüz edilmiş gerçeklerini gençliğin dikkatine sunmak istediklerini ifade etmektedir. Filmin senaryosunu yazan Zeynel Korkmaz, "bu filmin ilginç bir öyküsü olduğunu ifade ederek, 1980 darbesinden önce Almanya'da çalışan bir yakınının yardımı ile filmi çekmeye çalıştığını ancak 12 darbesinde tüm kitaplarıyla birlikte filmin çekilen kısmının da jandarma tarafından götürüldüğünü anlattı. Bununla ilgili olarak film oyuncuları ile birlikte 10 gün de gözaltında kaldığını anlatan Zeynel Korkmaz, kitaplarına ve filme bir daha ulaşamadığını söyledi. Korkmaz, bugüne kadar çekilen dönemle ilgili film ve dizilerde gerçekte var olmayan bir ülkücü ve devrimci tiplemesi yapıldığını belirterek, bahsettiğim filmler o günlerde yapılan mücadelenin devamı niteliğindedir. Ancak biz bu alanda yeni bir tartışma başlatmak niyetiyle yola çıkmadık. Sadece gençliğin yakın tarihle ilgili gerçekleri bilme hakkını teslim etmek istedik" dedi.

Zeynel Korkmaz kimdir?

Zeynel Korkmaz 1956 Yılında Mersin'de doğdu. Ankara Üniversitesi DTCF  Tarih bölümünden  mezun oldu. Gazi Üniversitesi dış ilişkiler bölümünde yüksek lisans yaptı. Birinci TBMM'nin siyasi tanınma çabaları, Nizam-ı Alem Ülküsü, İçel Eğitim Tarihi adlı bilimsel çalışmaların ve Güneşin Solduğu Şafak adlı romanın da yazarıdır.

Zeynel Korkmaz, 12 Eylül öncesi çeşitli ülkücü kuruluşlarda aktif görev ve yöneticilik yapmıştır. Sinema sanatı konusunda  ilk çalışmasını 1980 öncesi ilk gençlik yıllarında yapan Zeynel Korkmaz, ilk çektiği filmini 12 Eylülcülerin  gazabından kurtaramamıştır. Filmin bazı sahnelerinin bulunduğu makaraları ele geçiren jandarma yerel oyuncuları da teker teker toplayarak gözaltına almış ve gerilla eğitimi almakla suçlamıştır. Zeynel Korkmaz ve oyuncular 10 gün süreyle karakol nezaretinde gözaltında tutulmuş, filmde kullanılan oyuncak silahların bulunması istenmiştir.

Sinema sanatı konusunda özel eğitim alan Zeynel Korkmaz halen serbest ticaretle uğraşmaktadır.
 
Editör: TE Bilişim