Yazarlar ve Sanatçılar Birliği (YAZSANBİR) kitap okuma günleri başlattı. Niğde’deki YAZSANBİR merkezinde bir araya gelen yazarlar okudukları kitaplarla ilgili düşüncelerini belirterek, sunumlar yapıyor. Geleneksel olarak iki hafta bir biraraya gelen yazarlar her toplantıda önceden belirtilen bir kitabı okuyarak toplantıda o kitabı enine boyuna ele alarak inceliyor.

 

Kitap okuma günlerini geleneksel hale getirmeyi düşünen YAZSANBİR üyesi yazarlar, kitapların aklın ilacı olduğunu, insan ufkunun açılmasında kitap okumanın en büyük etken olduğunu, bu topraklarda yetişen değerlerin eserlerini okuyarak onları daha iyi tanıma fırsatı bulduklarını belirtiler.

 

Konuyla ilgili görüşlerini açıklayan Yazarlar ve Sanatçılar Birliği Genel Başkanı Hayrullah Eraslan, şunları söyledi: “YAZSANBİR üyeleri olarak kendi içimizde de hem okumayı teşvik etmek hem de bu konuda örnek olmak için yazarlarımızla bir araya gelerek merkezimizde okuma günleri başlattık. Yaptığımız istişare sonucu 2011 yılı için Cumhurbaşkanlığı tarafından ‘Yılın En iyi Edebiyat Ödülü’ Büyük düşünür Sezai Karakoç’a verildiğinden dolayı onun eserleriyle kitap okuma günlerine başlamayı uygun gördük. Sezai Karakoç’un eserleri bittikten sonra Türk Edebiyatı ve Türk düşünce sistemine önemli katkıları olan, topluma yön veren diğer önemli isimlerinden eserlerini takip etmeyi planlıyoruz.”

 

Çok verimli ve bereketli geçen Kitap okuma günlerinde hem o yazarın eseri enine boyuna incelendiğini söyleyen Eraslan, ayda iki kitap okuduklarını vurgulayarak okunacak kitapların listesini de verdi: “Sezai Karakoç’un 48 eseri içinden seçtiğimiz ve ayda iki kitap okumayı planladığımız Diriliş Okumaları’nda 10 kitap şunlardan oluşuyor: İslâm, İslâmın Dirilişi, Yitik Cennet,  Mehmet Âkif, Edebiyat Yazıları I, Medeniyetin Rüyası, Kıyamet Aşısı, Yapı Taşları ve Kaderimizin Çağrısı I, Yapı Taşları ve Kaderimizin Çağrısı II, Çıkış Yolu III – Kutlu Millet Gerçeği, Hızırla Kırk Saat”

 

Editör: TE Bilişim