Yazarlar ve Sanatçılar Birliği (YAZSANBİR) Niğde Valisi Âlim Barut’u ziyaret etti. Yeni kurulan derneğin başkan ve yönetim kurulu üyelerini makamında kabul eden Vali Barut, Niğde’de kültür-sanat alanında böyle bir birlikteliğin olmasından mutluluk duyduğunu belirterek YAZSANBİR’in aktif bir dernek olması temennisinde bulundu.
 
Kısa bir süre önce kurulan yönetimini belirleyen Yazarlar ve Sanatçılar Birliği, ilk olarak Niğde Valisi Âlim Barut’u makamında ziyaret etti. YAZSANBİR başkan ve yönetim kurulu üyelerini tebrik edip hayırlı olmasını dileyen Vali Barut, bir ülkenin geleceğini okuyan, yazan kişilerin belirlediğine vurgu yaptı. Bu birlikteliğin Niğde’nin olduğu kadar ülkenin de kültür-sanat hayatına farklılık getirmesini diledi.
 
Yazarlar ve sanatçılar adına yeni bir ses, yeni bir soluk olmak için yola çıktıklarını belirten YAZSANBİR Genel Başkanı Hayrullah Eraslan, bu birliğin temelini 54 kişilik www.defterk.com yazarlarının oluşturduğunu, ulusal ve yerelde adından söz ettiren bu güzide insanların tek derdinin bu milletin kültürüne ve değerlerine hizmet etmek olduğunu ifade etti. Eraslan, YAZSANBİR’in kültürel, sanatsal ve yazınsal faaliyetlerine devam edeceğini de sözlerine ekledi.
 
Ziyaret sonunda yazarlar Vali Âlim Barut’a kitaplarını hediye etti ve hatıra fotoğrafı çektirdi.









Editör: TE Bilişim