Eğitimci-Yazar Nizamettin Yıldız, “DİRİLİŞ DÜŞÜNCESİ VE SEZAİ KARAKOÇ" hakkında 5 Aralık 2015 Cumartesi günü saat 14.30’da Niğde Akmedrese'de bir konuşma yapacak.

 

YAZSANBİR SOHBETLERİ her hafta yeni bir konu ve konuşmacı ile devam ediyor. Önceki haftalarda Murat Soyak, Mehmet Baş, Kibar Ayaydın ve Arif Ay isimli yazarların sunumuyla gerçekleşen sohbetlerde bu hafta konuşmacı Nizamettin Yıldız.

 

“Diriliş, aslında bir edebiyat akımından çok, bir hakikat akımıdır. Yeniden inanmak, yeniden düşünmek, yeniden duymaktır. Diriliş, İslam’dan ayrılışın sona erişi, ona yeniden kavuşmanın başlangıcıdır.” İlhamını İslam dininden alan ve “medeniyet” ekseninde yeniden var olmayı, dirilmeyi amaçlayan; İslam’ın aydınlığında hayatı, insanı, kavramları, kurumları, olup bitenleri sorgulayan, tanımlayan ve çözümler üreten bir düşünce sistemidir “diriliş”. Dünden bugüne uzanan bir çizgide “diriliş mektebi”nden söz edilebilir.

 

5 Aralık 2015 Cumartesi günü, saat 14.30’da Niğde Akmedrese'de yapılacak olan "DİRİLİŞ DÜŞÜNCESİ VE SEZAİ KARAKOÇ" konulu sohbete  bütün hemşerilerimiz davetli. 

Katılımcı dinleyicilere sınırlı sayıda Sezai Karakoç'un kitapları hediye edilecek. 


Editör: TE Bilişim