Yazarlar ve Sanatçılar Birliği (YAZSANBİR) Niğde’de ilk kez bir şiir şöleni düzenledi. Geçtiğimiz Cuma akşamı İl Kültür Merkezinde yapılan şölene Niğdeli şiirseverler yoğun ilgi gösterdi. Salonun yetersiz kaldığı şölende Edebiyat Dünyası’nın önde gelen 13 şairi ile Niğde’nin tanınmış 12 şairi kendi eserlerini seslendirdi.

İl Kültür Merkezi'nde düzenlenen şiir şölenine Vali Âlim Barut, Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, Yargıtay Üyesi Erdal Noyan, Cumhuriyet Başsavcısı Hayreddin Akçıl, Milli Eğitim Bakanlığı Baş Denetçisi Suhal Eriş, Bakanlık Müşaviri H. İbrahim Yaşar, Ak Parti İl Başkanı Muzaffer Şahiner, Özel İdare Genel Sekreteri Ali Nebol, İl Milli Eğitim Müdürü Cemal Akbıyık, İl Sosyal Hizmetler Müdürü Şahin Mercan, kurum müdürleri ve Niğdeli şiirseverler katıldı.

Şölen öncesi bir konuşma yapan YAZSANBİR Genel Başkanı Hayrullah Eraslan, yaklaşık 5 ay önce kurulan derneklerinin temel amacının kültür, sanat ve edebiyat hayatına katkıda bulunmak ve yeni yeteneklerin kazandırılması olduğunu söyledi. Niğde’de ilk kez böyle geniş katılımlı ulusal bir şiir şöleni düzenlendiğini ifade eden Eraslan, “Bu yönüyle de Niğde kültür, sanat ve edebiyat tarihine bir kayıt düşülmektedir. Başka şehirlerde düzenlenen bu tür çalışmaların şimdi Niğde’de gerçekleştirmekten onur duyuyoruz” diye konuştu.

YAZSANBİR’in kısa bir süre önce kurulmasına rağmen yaptığı faaliyetlerle adından söz ettirdiğini vurgulayan Eraslan, “İki yıl önce Defterk.com adlı kültür, sanat ve edebiyat sitesiyle başladığımız bu yürüyüşümüzü sabırla sürdürüyoruz. Şölenimize katkıda bulunan başta Niğde Belediyesi olmak üzere bütün sponsorlarımıza teşekkür ediyorum” dedi.

Niğdeli Şiirseverler salona sığmadı

Konuşmaların ardından 25 şairin sahne aldığı Kültür Merkezi şiirseverler tarafından tıklım tıklım dolduruldu. Sunuculuğunu Alparslan Ali’nin yaptığı programda kendi şiirlerini okuyan şairler, salondaki şiirseverleri kimi zaman duygulandırdı, kimi zaman güldürdü, kimi zaman coşturdu.

Şölenin son bölümünde ise Niğde’de kültür, sanat ve edebiyat alanında eser verenlere plaketleri takdim edildi. Şiir şöleni hatıra fotoğrafı çekilmesi ve şairlerin kitaplarını imzalamasıyla sona erdi.

Şiir Şöleni’ne Katılan şairler

Yazarlar ve Sanatçılar Birliği (YAZSANBİR) öncülüğünde gerçekleşecek olan şiir şölenine şu isimler katıldı: Abdurrahman Adıyan, Ahmet Tevfik Ozan, Ali Rıza Kaşıkcı, Bekir Oğuzbaşaran, Bülent Acun, Cevat Akkanat, Erdal Noyan, Fatih Budak, Fikret Dikmen, Gökhan Demircioğlu, Harun Kaya, Hasan Erkan, Hatice Yağmur, Hüseyin Kirişçi, Hüseyin Taşova, İbrahim Eryiğit, İbrahim Şaşma, İbrahim Yolalan, İhsan Uğraş, İsmail Özmel, Mehmet Baş, Murat Soyak, Sabri Özdağ, Serdar Şahin, Sergül Vural.


Editör: TE Bilişim