Yazarlar ve Sanatçılar Birliği ( Yazsanbir) Hatay İl temsilciği  ‘ Türk şiirinin ve idealizminin son efsanesi; Abdurrahim Karakoç’ konulu Panel yapacak.

 

Haziran ayında kayıp ettiğimiz Anadolu’nun büyük  şairi  Abdurrahim Karakoç’u anlama ve anlatma etkinliği olarak gerçekleşecek Yazsanbir’in paneli16 Kasım Cuma günü Antakya Belediye Meclis salonunda saat: 18.30 yapılacak.

 


Yazsanbir Hatay İl temsilcisi Yazar- şair Ali Parlak’ın organize ettiği Panelin Oturum Başkanlığını Prof. Dr. Abdurrahman Yiğit, Panelistler ise; Hayrullah Eraslan ( Yazsanbir Başkanı), Mehmet Önal ( Yazar- Akademisyen), Osman Aytekin ( Milli Gazete Yazarı) konuşmacı olarak katılacak.

 

Ayrıca Abdurrahim Karakoç’un oğlu Enderhan Karakoç’un da programa misafir olarak katılacağı bildirildi.

 

‘Yazarlar ve Sanatçılar Birliği ( Yazsanbir) Başkanı  aynı zamanda Abdurrahim Karakoç’ kitabı yazarı Hayrullah Eraslan, ‘Yakın zaman önce aramızdan ayrılan Türk Halk şiirinin büyük şairi Abdurrahim Karakoç ile ilgili Hatay il Temsilciğimizin tertiplediği ’Türk Şiirinin ve İdealizminin son Efsanesi; Abdurrahim Karakoç’ konulu etkinliğimiz olacak. Bu panel, 16 Kasım Cuma günü Antakya Belediye Meclis salonunda saat: 18.30’da gerçekleştirecek’

 


Eraslan, ‘Abdurrahim Karakoç Türk milletine mal olmuş, bin yıllık Halk şiirimizin ses tecrübesine bağlı kalarak, güçlü ironiye sahip kendisine ait bir tarz ve köşe oluşturabilmiş ender şairimizdendir. Daha yaşarken şiir kitapları bir milyonun üzerinde satmıştır. Böylesine büyük değer ifade eden Abdurrahim Karakoç Paneli yapmak bizim için onurdur. Hatay’ da ki  Abdurrahim Karakoç sevenlerini ve şiir dostlarını bu etkinliğimize katılmayı davet ediyoruz ‘dedi.

 

Panel sonrası yazarlar okuyucularına kitaplarını imzalayacaklar.


 

 




Editör: TE Bilişim