Türkiye Gençlik Vakfı(TÜGVA) Niğde İl Temsilciliğinin, Niğde Belediyesinin katkılarıyla organize ettiği ve ünlü sanatçı Ahmet Yenilmez'in sahne aldığı "Mehmet Akif Dönüyor ya Siz Neredesiniz? " adlı tek kişilik tiyatro gösterisi sergilendi.


 Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, Türk milletinin Kurtuluş Savaşı'nda verdiği mücadelenin bir örneğini günümüzde de verdiğini belirterek, "Millet olarak yine terör olaylarının üstesinden geleceğiz" dedi. 

"MEHMET AKİF DÖNÜYOR YA SİZ NEREDESİNİZ? "

Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, Türkiye Gençlik Vakfı(TÜGVA) Niğde İl Temsilciliğinin, Niğde Belediyesinin katkılarıyla organize ettiği ve ünlü sanatçı Ahmet Yenilmez'in sahne aldığı "Mehmet Akif Dönüyor ya Siz Neredesiniz? " adlı tek kişilik tiyatro gösterisi öncesinde Niğde Üniversitesi Konferans Salonunu dolduran gençlere hitap etti. Başkan Faruk Akdoğan, son günlerde artış gösteren terör olaylarına dikkat çekerek, "Milletimiz Kurtuluş Savaşı'nda verdiği mücadelenin bir örneğini günümüzde de vermektedir. Güvenlik güçlerimiz, askerimiz, polisimiz, milletimiz bunların üstesinden gelecektir" dedi.  Başkan Akdoğan, "Mehmet Akif 'in söylediği gibi 'Asım'ın Nesli, ya da Cumhurbaşkanımızın söylediği gibi 'dindar gençlik' yetiştireceğiz ki bize göre artık bu gençlik yetişmiş, salonu hınca hınç doldurmuş. Bundan 10-15 yıl önceye göre şuurlu bir gençlik yetiştirilmesi konusunda gerçekten çok mesafe kat ettik. Bu mesafenin hızlandırılması için TÜGVA lokomotif görevini üstlenebilir" diye konuştu.

 

TÜGVA Niğde il Temsilcisi Burak Yaşar ise ülkemiz üzerinde oynanan oyunların farkında olduklarını ancak şer odaklarının amaçlarına asla ulaşamayacağını vurguladı. Burak Yaşar, "Bizler medeniyet iddiasında isek bu; edebiyat ile, tiyatro ile olur, sokakta kavga ile olmaz" şeklinde konuştu.

İstiklal Marşı'nın hangi şartlar altında yazıldığının anlatıldığı ve milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy'ın hayatından kesitlerin yer aldığı tek kişilik gösteride izleyicilere duygu dolu anlar yaşatan ünlü sinema ve tiyatro oyuncusu Ahmet Yenilmez, gösteriye gençlerin gösterdiği ilgiden duyduğu memnuniyeti de ifade etti.

 

Editör: TE Bilişim