Niğde Ömer Halisdemir Üniversitede uluslararası farkındalığı artırmak ve üniversitemizdeki uluslararası öğrencilerin Türk kültürü ile kaynaşmalarını sağlamak amacıyla “Uluslararası Öğrenciler Kültür Gecesi” etkinliği düzenlenecek.

Tüm kültürlerin yaşatılmasına ve tanıtılmasına büyük önem vererek destekleyen Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi, bünyesinde öğrenim gören uluslararası öğrencilerin kültürlerini tanıtması ve başka kültürleri de tanıması için önemli bir fırsat sunuyor.

Halka açık olarak düzenlenecek olan ve öğrencilerin yöresel kıyafetleri içerisinde kendi ülkelerine ait şarkılarını söyleyip, yerel oyunlarını sergileme fırsatı bulacakları “Uluslararası Öğrenciler Kültür Gecesi” etkinliği, Şehit Ömer Halisdemir Kongre ve Kültür Merkezinde 7 Aralık 2018 saat 19.00’da gerçekleştirilecek.

Etkinliğin; 45 farklı ülkeden 635 uluslararası öğrencinin bulunduğu ve farklılıkların yaşatıldığı üniversitemizde, öğrencilerimizin birlikte eğitim gördükleri ve zaman geçirdikleri arkadaşlarının kültürlerini tanımaları sağlanacağı düşünülüyor.
 
Editör: TE Bilişim