Niğde Üniversitesinde  öğrenim gören Azerbaycanlı öğrenciler ve Türk Gençlik Kulübü tarafından “Azerbaycan Tanıtım Gecesi” düzenlendi.

Niğde Üniversitesi Kongre ve Kültür Merkezi Salon 1923’de düzenlenen programa, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Murat Alp, akademik personelimiz, çok sayıda öğrencimiz ve davetliler katıldı.

Bir dakikalık Saygı Duruşunda bulunulması, akabinde Türkiye ve Azerbaycan Milli Marşları’nın okunmasıyla başlayan program Türk Gençlik Kulübü Başkanı Heyder Meherremov’un konuşmasıyla devam etti. Heyder Meherremov, etkinliğin düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür ederek konuşmasını sonlandırdı.

Meherremov’un konuşmasının ardından programda, Ulaş Muhsinoğlu ve arkadaşları Azerbaycan yöresine ait şarkılar seslendirirken, Fatma Zehra Duman ise Azerbaycan’ın tanıtımını anlatan sunumu gerçekleştirdi. Programın devamında Azerbaycanlı öğrenciler Nihal Alizade, Heyder Meherremov, Hüseyin Gasımzade ve Kamran İmanov sergilediği ritm dans gösterisi salonda bulunanlara eğlenceli dakikalar yaşattı.

Azerbaycanlı öğrencilerin Türkiye’ye öğrenim görmeye geldikleri zaman başlarından geçen komik olayların anlatıldığı kısa tiyatro gösterisi ve Alizade Nihal ve İsmail Memmedzade tarafından gerçekleştirilen şiir atışması izleyicilerden büyük beğeni topladı.

Katılımın son derece yoğun olduğu Azerbaycan Tanıtım Gecesi’nin sonunda Üniversitemizde okuyan Azerbaycanlı öğrenciler tarafından programın gerçekleştirilmesi için destek veren kişilere teşekkür plaketi takdim edildi.

 


Editör: TE Bilişim