Hollanda Türk Federasyon Genel Merkezi’nin hazırladığı “Ülkücü Hareketin Dünü Bugünü Yarını” konulu programlar, beş ayrı teşkilatta eğitimci- yazar Gazi Karabulut’un seminerleri ile gerçekleştirildi.

Programlar doğrultusunda; Tukem Ulku Ocagi semineri, Amsterdam Mescid-i Aksa Teşkilatı ziyareti, Utreht Türk Kültür Merkezi semineri, Vlaandirgen Türk Dayanışma Derneği semineri, Devanter Gök- Sancak Kültür ve Eğitim Merkezi sohbeti, ENSCHEDE Türk Kültür Derneği semineri, Tkm Nijmegen 23Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinliğine katılım, ardından da son olarak  Soest Teşkilatında seminer programı gerçekleştirildi. Seminerlerin ardından “ÜLKELER Gökteki Yıldızlara Benzer” adlı kitabını da imzalayan Gazi Karabulut konuşmalarında şu görüşlere yer verdi:

“Avrupa Türklüğü, milli bir şuur ile; marifet ve fazilet dolu Türk-İslam Ülküsü yolunda kararlılık içinde bir büyük mücadele veriyor. Hollanda Türk Federasyon Genel Merkezinin şekillendirdiği programlarda görüyoruz ki ilim ve ahlak çerçevesinde ve ülkücü şuur doğrultusunda idealizm ile realizmi iç içe geçmiş durumdadır.

Bu şuuru besleyen milli kültürü unsurlarımızdır. Kültür binlerce yıl yaşar. Her memlekette milliyetçilik,  o memleketin kendine has şartlarında gelişir.

Bizim milliyetçiliğimizin geçmişinde ve bugününde milletin derin kökleri vardır. O derin kökler iki ana kaynaktan beslenir. Türk Tarihi ve İslam inancından. Bu kaynaklar töre ve inanç şeklinde ifade edilir.

Tarihimizde yer yer fetret dönemleri olmuştur. Ancak her fetret bir dirilişi de beraberinde getirmiştir. Yakın tarihimizde sözde aydınların bir kısmı Tanzimattan beri Avrupa ve Batı yanlısı olduğu için, Türk milliyetçileri ile aynı kulvarda olamaz. Türkiye’deki aydın anlayışı, savaşta yenemediği milleti kendi aydınları ile yenmek, şekline dönüşmüştür

Günümüzde de buna benzer bir gaflet ile karşılaşıyoruz. Aydın olduğunu söyleyenler milletimizin bölünmesine destek verebilmektedirler.

Bütün bunlara karşı milli bir şuur ve imanı bir duruşa ihtiyaç vardır. Bu da Türk İslam ülkücülerinin birlik içinde hareket etmesi ile mümkün olacaktır. “

Seminerler de ülkücü hareketin ortaya çıkışı, mücadeleleri ve geleceğe ait başta Türkiye olmak üzere, Türk Dünyasına yönelik yaklaşımları konuşuldu.

 

 

Editör: TE Bilişim