Türkiye Yazarlar Birliği(TYB) Konya Şubesi yazarları ile Yazarlar ve Sanatçılar Birliği(YAZSANBİR) yazarları Niğde Akmedrese'de buluştular.

 

 

 Yazarların, sanatçıların bir araya geldiği etkinlikte kültür-sanat faaliyetlerinin şehrimiz ve bölgemiz için önemi ve değeri üzerinde duruldu.

 

 

Hüseyin Kirişçi’nin Niğde şiiri ile selamlanan Konyalı Yazarlar, Aşık Fahrani’nin “Hoş Geldiniz” türküsüyle Akmedrese akustiğinde buluşurken, Ömer Varol ve Sabri Özdağ’la beraber Yazsanbirli yerel ozanlar konuklara keyifli anlar yaşattılar.

 

 

Aynı bölgenin, aynı ruh ikliminin insanları olarak gelecek zamanlar için kültür-sanat adına neler yapılabileceğinin de konuşulduğu programda, Konyalı yazarlarda çeşitli şiirler okuyup, tarih üzerine söyleştiler. 

 

 

Selçuklu mirasına sahip Konya, Niğde ve çevre illerimizin ortak edebiyat-kültür-sanat programları ile bölgemiz için anlamlı, güzel faaliyetlerin yapılabileceğinin müjdesinin verildiği etkinlikte Selçuklu dönemine ait hazırlanmış bir fotoğraf albümü Yazsanbir’e hediye edilirken ,Yazsanbir üyeleri de kendi kitaplarından imzaladıkları eserleri hediye ederek teşekkür ettiler. 

 

Türkiye Yazarlar Birliği(TYB) Konya Şubesi ile Yazarlar ve Sanatçılar Birliği(YAZSANBİR) buluşmasında; TYB Konya Şube Başkanı Mehmet Ali Köseoğlu, YAZSANBİR Başkanı Fırat Ensari, İl Milli Eğitim Müdürü Celalettin Ekinci, Vural Kaya, Zeki Oğuz, Huzeyme Yeşim Koçak, Halil İbrahim Tongur, Yusuf Tüfekçi, Murat Soyak, Kibar Ayaydın, İsmail Özmel, Mehmet Bahsi, Sabri Özdağ,  Ömer Varol, Nizamettin Yıldız, Murat Akalın başta olmak üzere bir çok yazar, şair, ozan ve sanatçı katıldı.

 

 

Kandil simdi dağıtımıyla son bulan program Akmedrese’nin mistik ortamında bir hoş seda olarak yankılanırken yazar ve sanatçılar arasında ki dostluk ortamı gözlerden kaçmadı.

 

Editör: TE Bilişim