Tyana Kültür ve Turizm Vakfı ile Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit ve Yetimler Derneği’nin ortaklaşa olarak düzenlediği Gaziantep Üniversitesi Türk Musikisi Devlet Konservatuarı tarafından verilecek olan “Türkülerle Çanakkale Zaferi” konseri Çarşamba akşamı Bor Şeker Fabrikası’nda olacak.

 

Haber-Foto: Gökhan Özbek / TyN HABER

 

Çanakkale Zaferi’nin 98. Yıl dönümü dolaysıyla Tyana Kültür ve Turizm Vakfı’nın öncülüğünde anlamlı bir konser etkinliği gerçekleştiriliyor.

 

 

Gaziantep Üniversitesi Türk Musikisi Devlet Konservatuarı tarafından verilecek olan konserin şefliğini Öğretim Görevlisi Hakan Tatyüz yapacak.

 

 

Konu ile ilgili açıklama yapan Tyana Kültür ve Turizm Vakfı Başkanı Beytullah Kirazcı; “Türk tarihinin en anlamlı zaferlerinden birisi olan Çanakkale’yi anmak ve böylesine devasa bir zaferin coşkusuna ortak olmak için bu konseri organize etmeyi amaçladık. Şehitler Haftası dolaysıyla Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit ve Dul Yetimleri Derneği Niğde Şubesi ’de bu etkinliğimize katkı vererek, bizleri onurlandırdılar. Çarşamba Günü Saat 19:00’da Bor Şeker Fabrikası Sosyal Tesisleri’nde gerçekleştireceğimiz etkinliğe tüm Niğdeli, Borlu ve Kemerhisarlı hemşerilerimizi bekliyoruz!” dedi.

 

 

Kirazcı açıklamasının devamında; “Konseri verecek olan Gaziantep Üniversitesi Türk Musikisi devlet Konservatuarı üyelerinin bu program konusunda oldukça deneyimli ve birçok ilde bu programı gerçekleştirmiştir. Geçtiğimiz yılda Niğde Üniversitesi tarafından verilen etkinlikte sahne alan koro, Niğdelilerin büyük beğenisini toplamıştır. Memleketim, Allı Durmam, Bir Fırtına, Çanakkale İçinde, Sarı Saçlım Mavi Gözlüm gibi birçok kült şarkıyı seslendirmiştir. Unutulmaması gereken tarihimizle bu ülkenin namusu bu ülkenin şerefi olan Çanakkale’yi, Çanakkale’de verdiğimiz o dünya çapındaki savaşı tekrar hatırlamak, o 250 bin verdiğimiz şehitleri tekrar yad etmek adına bu gecenin tertiplenmesi için emeği geçen herkese şimdiden teşekkür ediyorum.” dedi.

 







Editör: TE Bilişim