Türk Ocakları Niğde Şubesi’nin 15. Olağan Genel Kurul Toplantısı 26 Nisan 2015 Pazar günü saat: 14.00’de Niğde Ticaret ve Sanayi Odası Toplantı salonunda gerçekleşti.


Genel Kurul, Saygı Duruşu  ve  İstiklal Marşıyla başladı.


Türk Ocakları Niğde Şubesi Başkanlığı tarafından Niğde Ticaret ve Sanayi Odası (NİTSO) Sosyal Salonunda gerçekleştirilen Genel Kurula; Başkan Metin Hakan Severcan, Siyasi Parti Temsilcileri, Üniversite Öğretim Görevlileri, Öğrenciler, Esnaflar ve diğer üyeler katıldı.

İstiklal Marşının ardından Başkan Severcan, açılış konuşmasında; Türk Ocaklarının önemine değinerek 100 Yılı aşan kutlu kuruluş tarihinden bu güne kadar yapmış oldukları faaliyetleri dile getirerek Tüm emeği geçenleri kutladı.


Türk Ocakları 103 Yaşında, Kutlu Olsun!


Genel Kurul Divan Başkanlığı oluşturulması ardından Türk Ocakları Genel Başkanı  Prof. Dr. Mehmet Öz’ün  Genel Kurul  mesajı okundu.


Türk Ocakları Niğde Şubesi Başkanı Metin Hakan Severcan,  Niğde Ocağının  faaliyet raporunu okumak üzere söz aldı. Severcan, gerçekleştirilen faaliyetleri şöyle sıraladı: “ Şubemiz  Türk Ocaklarımızın 100 yılı aşan tarihisel ilk kurulduğu andaki amaç, şevk,görev ruhu anlayışıyla çalışmalarını sürdürmektedir. Bu çerçevede ulusal ve uluslararası  sempozyumları, saygın üniversiteler ve öğretim üyeleri ile işbirliği içerisinde  bu güne kadar bir çok programlarla gerçekleştirdik. Niğdemizde de Ocak sohbetlerimiz aynı hızla devam ediyor. Afganistan daki soydaşlarımıza yönelik üyelerimizin katkılarıyla 452 kurban bağışını gerçekleştirdik.Bu yıl hedefimiz inşallah en az bin Kurban hayrının olacağı ümidindeyiz. Hanım kardeşlerimizle Kadın Kollarının çalışmaları devam etmektedir.     


Türk Ocakları Niğde Şubesinin kendi bina yapımı için halen çalışmaların devam ettiğini de dile getiren Severcan; “Niğde Şubemiz etkinlikleri artan hızla devam etmektedir. Bu artan Hizmet faaliyetleri çerçevesinde Niğde Şubemizin henüz bir kendi binası olmaması bazı hizmet sıkıntısı çekmektedir. Buna karşın sağ olsun üyelerimiz hizmetlerimizin devamı üzere bizlere yer tahsisi yaparak kucak açtılar. Hepsine destek ve katkılarından dolayı ayrı ayrı teşekkür ediyoruz. Yeni Şube kendi bina oluşumu için çalışmalarımız devam etmektedir. İnşallah bundan sonra Türk Ocakları Niğde Şube binası da faaliyete geçtikten sonra yapacağımız kültürel çalışmalar kendi binamızda artarak devam edecektir.” dedi.

Denetleme Kurulunun Faaliyet raporlarının okunarak  geçmiş dönem faaliyet raporları oy birliğiyle kabul edilmesi ardından Yeni Yönetim Üyeleri listesi oluştu.

 

YÖNETİM KURULU (ASIL)

1

Metin Hakan SEVERCAN

2

Erhan EROĞLU

3

Mehmet EKİZ

4

Fatih YÜCEL

5

Yiğit GÖREGEN

6

Mahmut POLAT

7

Yusuf GENCER

YÖNETİM KURULU (YEDEK)

1

Ahmet TEYMEN

2

Engin Cemal MENGÜÇ

3

Mustafa SARIDEMİR

4

Gökhan HEYBELİ

5

Tuncay GENÇ

6

Cemal SEVİM

7

Tahsin KUDAL

 

DENETİM KURULU (ASIL)

1

Rıfkı YAZICI

2

Alaaddin CEYLAN

3

Zeki KILIÇ

DENETİM KURULU (YEDEK)

1

Ziya ÖZTÜRK

2

Salih AKYÜZ

3

Şahin Macit KURT

 

MERKEZ GENEL KURULU DELEGELERİ (ASIL)

1

 

2

 

3

 

MERKEZ GENEL KURULU DELEGELERİ (YEDEK)

1

 

2

 

3

 

 

Türk Ocakları Niğde Şubesi yeni yönetimin oluşması ardından Başkan Severcan, Niğde Şubesinin  kuruluş amacına uygun çalışmalarının sosyal kültürel ve ekonomik her alanda hayatımıza sürekli olumlu yansımaları olmaya devam edeceğine dikkat çekerek: “Türk Ocakları Niğde Şubesi olarak faaliyetlerimiz artarak devam edecektir. Hedefimiz, Türk Milliyetçilik fikrinin tekrar bu ülkenin,Türk devletlerinin ve toplumlarının milli ruhu gündeminde yaşatılmasıdır. Her safhasında emeği geçen üyelere ve gönüldaşlara teşekkür ediyorum. Allah yar ve yardımcımız olsun. Türklük Ocağı her daim tütsün.”dedi.

Genel Kurul , dilek ve temennilerle son buldu. 



Editör: TE Bilişim