Niğde Üniversitesi Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Müzik Eğitimi Anabilim Dalı tarafından öğrenci, akademik ve idari personelimize yönelik “Gelin Canlar Bir Olalım-Avaz 1” temalı Türk Halk Müziği Konseri düzenlendi.

Niğde Üniversitesi  Kongre ve Kültür Merkezi Salon 1923’de gerçekleştirilen konseri, İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Selen Doğan, İl Emniyet Müdürü Ali Kemal Kurt, akademik ve idari personel ile çok sayıda öğrenci ilgiyle izledi.

Konser Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı.

Konserde, Seherde Bir Bağa Girdim, Sarı Saçlım Mavi Gözlüm, Ay Yalan Dünya Da, İğdeler Göverdimi, Arpalar Orak Oldu, Pirlere Niyaz Ederiz ve Hasan Geliyi Hasan gibi Türk Halk Müziğinin özgün ve sevilen eserlerinin de yer aldığı 20 parça icra edildi.

Yaklaşık iki saat süren konserde, Üniversite Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Müzik Eğitimi Anabilim Dalı öğretim elemanı Öğr. Gör. Mesut Arslan ve öğrencileri konser süresince koro ve solo olarak sergiledikleri sahne performansıyla katılımcılardan büyük beğeni ve alkış aldı.

Konserin ardından İletişim Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Selen Doğan, konseri gerçekleştiren orkestra ve koro şefi öğretim elemanı Öğr. Gör. Mesut Arslan’a teşekkür belgesi takdim etti.

 



Editör: TE Bilişim