Türk Dünyası Gazeteciler Federasyonun organize ettiği ve Osmaniye Gazeteciler Cemiyeti'nin proje ortağı olduğu Türk Dünyası 4'üncü Belgesel Film Festivali ve Yarışması'na başvurular başladı.

OGC dernek binası Gökhan Erkmen Salonu'nda düzenlenen tanıtım toplantısında, festivalle ilgili açıklamalarda bulunan TDGF Genel Başkanı Menderes Demir, belgesel film festivali ve belgesel film yarışmasına son müracaatların 30 ağustos olduğunu söyledi.

Türk Dünyası Gazeteciler Federasyonu olarak dünyanın en eski ve yaygın birikimlerinden olan Türk Kültürü'nün, binlerce yıllık köklü ve seçkin bir mirası temsil etmekte olduğunu ifade eden Demir, "Bu köklü ve seçkin mirasın gerek gelişim sürecini, gerek taşıdığı maddi ve manevi değerleri gelecek kuşaklara aktarmak ve yaşatmak önemli bir görev sorumluluğunu omuzlarımıza yüklemektedir. Çünkü Türk Medeniyeti’nin anlatılması ve genç nesiller tarafından anlaşılması, gelecekte şekillenecek olan kültür çevremiz açısından büyük önem taşımaktadır.

Bu maksatla Türk Dünyası Belgesel Film Festivali düzenliyoruz. Türkiye, Kazakistan, Kırgızistan, Azerbaycan, Özbekistan, Türkmenistan, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Macaristan ve Makedonya başta olmak üzere; Özerk Türk Cumhuriyetleri; Tataristan, Çuvaşistan, Başkurdistan, Tuva, Gagavuzya, Dağıstan ile akraba toplulukları katılıyor." dedi. 

Dereceye giren filmlerin gösterimlerinin 9 ülkede gerçekleştirileceğini kaydeden Menderes Demir, "Proje ortaklarımız; Türkiye’den İstanbul Üniversitesi, Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi, Anadolu ve Amasya Üniversiteleri. Azerbaycan’dan Bakü Devlet, İnce Saat ve Medeniyet, Kazakistan’dan El Farabi, Kırgızistan Türkiye Manas, Özbekistan Taşkent Devlet Medeniyet ve Sanat Üniversitesi, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Yakın Doğu ve Makedonya Fon Üniversiteleri’dir. Proje destekçilerimiz; Kültür Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü, TİKA, Türk Dünyası Belediyeler Birliği, Yunus Emre Enstitüsü, TÜRKSOY, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür Daire Başkanlığı, İstanbul Belediyesi Kültür AŞ. Projeye Katkı Koyan Sivil Toplum Örgütleri ve Yayın Kuruluşları; Türkiye Gazeteciler Cemiyetleri Basın Vakfı, Anadolu Spor Gazetecileri Derneği, İstanbul Agah Efendi Gazeteciler Derneği, Azerbaycan Matbuat Şurası, Kırgızistan Han Tangrı Vakfı. TRT, NTV, Haber Türk TV, Türkmeneli TV, Kırgızistan ASİA TV, Kazakistan Türk Alemi TV, KKTC’den Bayrak Radyo TV, Genç TV, Türkiye’den ORT TV, Mercan TV, Aksu TV, Fırat TV yayın desteği verilen kuruluşlarımızdır. Profesyonel ve Öğrenci Kategorilerinde gerçekleştireceğimiz Türk Dünyası Belgesel Film Festivali ve Yarışması’nın müracaatları [email protected] adresinden yapılabilinir."

 

Editör: TE Bilişim