Kültür ve Turizm İl Müdürü Tansel Tokmak’ın kendi isteği üzerine görevinden ayrılmasıyla yerine Aile ve Sosyal Politikalar Müdür Yardımcısı Selçuk Demirtaş görevlendirildi. 

Niğde Valisi Necmeddin Kılıç, Niğde Valiliği oluru ile Aile ve Sosyal Politikalar Müdür Yardımcısı Selçuk Demirtaş vekaleten Kültür ve Turizm İl Müdürü olarak görevlendirildiğini söyledi.

Yaklaşık 1 yıldır Kültür ve Turizm Müdürlüğü yapan Tansel Tokmak’a Niğde Valisi Necmeddin Kılıç tarafından makamda düzenlenen törenle takdir belgesi ve plaket verildi.


Niğde Valisi Necmeddin Kılıç burada yaptığı konuşmada: “Niğde’nin yeniden organize edilmesi gereken düzenlenmesi ve planlanması gereken alanlarından bir tanesi kuşkusuz Kültür ve Turizmdir. Dünyanın en eski şehirlerinden bir tanesinde yaşıyoruz. Kesintisiz 4 bin yıldır devam eden bir şehirde yaşıyoruz. Avrupa’daki şehirlerin en eskisi Roma’dır. Kuruluşu M.S. 400 yıllara ulaşır. Biz M.Ö. kurulmuş bir şehirde yaşıyoruz. Bu şehrin kültür hayatını ve kültür varlıklarını açığa çıkarmak insanlara tanıtmak Kapadokya bölgesine gelen 3 milyon Turistten payımıza düşeni ilimize çekecek turizm faaliyetlerini yapabilmek anca ve ancak kültür ve turizm il müdürlüğünün faaliyetleriyle mümkündür. Onların icrasıyla mümkündür. Bu kadar önemli olan bu alanda değerli arkadaşımız Tansel bey sırf memleket aşkına Niğde sevgisine ve hizmet edebilme gayreti ile üniversitedeki görevinden bir müddet ricamızı kırmayarak ayrıldı. Kendisi maaş yönünde zarar etmesine rağmen yaklaşık bir yıldır bu görevi yürüttü, kültür ve turizm müdürlüğüne çok önemli kazanımlar verdi. Bir alt yapı hazırladı kültürde ve turizmde neler yapılacağına dair. Bayrağı aldı ve bir noktaya getirdi. Tekrar görevine dönmek için bizden izin istedi biz ona iznini verdik, üniversitedeki görevine tekrar dönüyor. Emininki taşıdığı bayrağı bıraktığı noktada daha ötelere mesai arkadaşları taşıyacaktır. Valililerin bir görevi var. Makamları boş tutmaz vekaleten birini görevlendirir. Bizde vekaleten Aile Ve Sosyal Politikalar İl Müdür Yardımcısı Selçuk Demirtaş’ı vekaleti verdik. Kültür bakanlığının takdiri ne olur onu ben bilmem” diye konuştu.


Editör: TE Bilişim