Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş Meclis Genel Kurulu’nda 90 soru önergesine yanıt verdiği CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer’e teşekkür etti ve ekledi: “Herhalde Niğde sizinle gurur duyuyor”.


TBMM Genel Kurulu’nun dünkü oturumu, adete Niğde ile başlayıp Niğde ile bitti. Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş, CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer’in, 90 soru önergesine Meclis kürsüsünden yanıt verdi. 

CHP Niğde Milletvekili Gürer’in, çoğunluğu Niğde’nin kültür ve turizmiyle ilgili sorun ve taleplerini içeren soru önergelerine yanıt veren Bakan Kurtulmuş, “Hakikaten samimiyetle söylüyorum, Ömer Fethi Bey'e çok teşekkür ediyorum. Yani, böyle bir ilin bütün kültür ve turizm varlıklarını ortaya getirecek soru önergelerini sormuş olması bizi de Bakanlığımızı da çalıştırıyor. Herhalde Niğde sizinle gurur duyuyor” dedi. 

90 SORU…

TBMM’nin en çok soru önergesi veren milletvekili olma unvanını elinde bulunduran Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Niğde Milletvekili ve Kamu İktisadi Teşekkülleri (KİT) Komisyonu Üyesi Ömer Fethi Gürer, çoğunluğu Niğde olmak üzere ülkemizin kültür ve turizm alanındaki sorun ve taleplerini içeren 90 sözlü soru önergesini TBMM Başkanlığına sundu. 

KÜLTÜR VE TURİZMLE İLGİLİ A’DAN Z’YE HERŞEYİ SORDU

CHP Niğde Milletvekili Gürer’in soru önergelerini Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş, Meclis kürsüsünden yanıtladı. Niğde ilindeki koruma ve restorasyona muhtaç kültür ve turizm varlıkları, arkeolojik kazılar, Niğde Müzesi, harabeye dönen tarihi yapılar, kentin turizm gelirlerinden daha fazla pay alması için yapılması gerekenler, ilin en ücra köşesindeki tarihi kalıntıların durumu, tarihi yapılarda define avcılarının neden olduğu tahribat gibi 90 sorunun bulunduğu önergeye tek tek yanıt veren Bakan Kurtulmuş, zaman darlığı nedeniyle yanıtlayamadığı soruları da yazılı olarak yanıtlayacağını açıkladı. 

BAKAN KURTULMUŞ: “ÖMER FETHİ BEY BAKANLIĞIMIZI ÇALIŞTIRIYOR”

Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş, Meclis Genel Kurulu’nda CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer’e teşekkür etti. Bakan Kurtulmuş, “Hakikaten samimiyetle söylüyorum, Ömer Fethi Bey'e çok teşekkür ediyorum. Yani, böyle bir ilin bütün kültür ve turizm varlıklarını ortaya getirecek soru önergelerini sormuş olması bizi de Bakanlığımızı da çalıştırıyor. Ben bu bakımdan olumlu katlıları dolayısıyla teşekkür ediyorum. İnşallah, Niğde'ye burada "Yapamadık." dediğimiz şeyleri yapabilecek imkânımız olur. Burada -yine bir dost meclisi samimiyeti içerisinde söyleyeyim- inşallah, Kültür ve Turizm Bakanlığına bütçeden çok fazla kaynak ayırabildiğimiz dönemler gelir, el birliğiyle o kadar güçlü, büyük bir Türkiye hep beraber oluştururuz ve o zaman da bugün maalesef benim de söylerken çok hazzetmediğim, "Henüz o işi yapamadık." dediğimiz işleri de en kısa zamanda yapmamız mümkün olur” dedi. 

NEVŞEHİR’E 3.5 MİLYON, NİĞDE’YŞE 100 BİN TURİST

CHP Niğde Milletvekili ve KİT Komisyonu Üyesi Ömer Fethi Gürer ise verdiği yanıtlardan dolayı Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş’a teşekkür etti. Niğde’nin unutulmuş ama antik kalıntıları çok olan kültür ve tarihi derinliği olan bir il olduğuna dikkat çeken Ömer Fethi Gürer, “ Niğde,Toroslar'ın Anadolu'ya açılan geliş gidiş kapısı. 130 köyümüzün hepsinde tarih, kültür, bilgi, folklor, hepsi var. Ne yazık ki yeterince ilgili bulmuyor, bu yüzden turizmden çok az pay alıyor. Nevşehir yanımızda, Nevşehir'e 3,5 milyon turist geliyor, Niğde'ye 100 binlerde geliyor. Bu bağlamda, Kültür ve Turizm Bakanlığımızın bölgede yapacağı çalışmaları önemsiyorum” diye konuştu. 

DEFİNE AVCILARININ TALANI…

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, konuşmasını şöyle tamamladı: “Ayrıca iki konuyu da belirtmekte fayda görüyorum. Bölgedeki belediyelerin de bilimsel kazılarda üniversiteyle iş birliği yaparak yer alması gerektiğinin önemine inanıyorum. Çünkü define avcıları talan ediyor bölgeyi. Bu konuda verdiğiniz cevaplar için de teşekkür ediyorum”.

Editör: TE Bilişim