Niğde tarım ve Orman İl Müdürlüğü tarafından 10’uncusu düzenlenen “Tarım ve İnsan” konulu ulusal fotoğraf yarışmasında sergilenmeye değer görülen fotoğraflar öğrencilerin, tarıma hizmet veren ve alan kurum ve kuruluşların sivil toplum örgütlerinin ve halkın tarımsal değerlere ilişkin sosyal ve bireysel duyarlılığını geliştirmek amacıyla 2 gün süre ile sergilenecek.

Niğde Tarım ve Orman İl Müdürlüğü organizasyonu ile 10. Tarım ve İnsan konulu fotoğraf sergisi açıldı. Niğde’de tarihi Bedestende açılan fotoğraf sergisine Vali Yardımcısı Cevat Uyanık, İl Tarım ve Orman Müdürü Asım Baş, İl Müftüsü Mehmet Sırrı Şık, Patates Araştırma Enstitüsü Müdürü Uğur Pırlak, DSİ Şube Müdürü Baki Türktemiz, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Harun Koca, Sosyal Yardımlaşma Vakfı Müdürü Abuzer Ceylan, İl Müdür Yardımcısı Hacı Yusuf Parlak, Bor İlçe Tarım ve Orman Müdürü Rıza Özkan ile İl Müdürlüğü personeli ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Açılışta konuşan Niğde Tarım ve Orman İl Müdürü Asım Baş; “Tarım ve Orman Bakanlığımız tarafından 2009 yılından beri her yıl tarım ve insan konulu fotoğraf yarışması düzenliyor. Bu yarışmalar 81 il genelinde yapılıyor. Yarışma Mart ayında başlıyor Ekim ayına kadar devam ediyor. Bu kesimde fotoğraf çeken herkesin müracaatları alınıyor. Bakanlığımız bu yarışmayı 6 kategoride yapıyor.  Malum olduğu üzere Bakanlığımız 2009 yılından bu yana her yıl "Tarım ve İnsan" konulu ulusal fotoğraf yarışması düzenlemektedir. Bu yarışmaya katılanlar arasında birinciye, ikinciye ve üçüncüye ödüller veriliyor. Değerlendirmeden geçen ve sergilenecek fotoğraflar 81 ili geziyor. Bedestende fotoğraf sevenlerin seyrine 2 gün boyunca sunacağız.  Bakanlığımız her yıl bir tema belirleyip bu tema çerçevesinde çekilip değerlendirmelere sunulup sergileniyor. Buradan tüm fotoğraf sevenleri sergimizi gezmeleri için davet ediyorum.
 
Editör: TE Bilişim