Niğde İl Kültür ve Turizm Müdürü Tansel Tokmak, Niğde’de ilk olarak yerli ve yabancı turistlerin sayısını artırarak bir katma değer üretmeye çalışacaklarını söyledi.


Niğde İl Kültür ve Turizm Müdürlüğüne atanan Tansel Tokmak, görevine başladı. Niğde’de kültürel ve turizminin yıllardır ihmal edildiğini belirterek: “Niğde’de yapılması gereken kültürel ve turizm çalışmalarının neler olduğunu planlayarak hızlı bir şekilde yıllardır ihmal edilen bu konularda çalışıp ilk planda şehrimize gelecek olan yerli ve yabancı turistlerin sayılarını arttırarak Niğde’mize bir katma değer üretmeye çalışacağız. Bununla ilgili kamunun değişik kurumları ve sivil toplum kuruluşlarıyla beraber projeler hazırlayacağız. İnşallah en kısa zamanda Niğde’ye turizm ve kültürel anlamda layık olduğu yere getiririz diye düşünüyorum” dedi.


Niğde’nin kültür ve turizm anlamında bir master planının olmadığına değinen Tokmak: “Niğde’nin kültür ve turizm anlamında bir master planının olmadığını görüyoruz. Bu tip planlamalar yapmadan ileride neler yapabileceğinizi bilmeden bir yere varamazsınız. Master planını da biz 5 yıllık 10 yıllık 15 yıllık Niğde’nin turizmini ve tarihi yönden neler yapabileceğimizi hesaplayacağız ve ona göre de projelerimizi başlatacağız” şeklinde konuştu.

Tansel Tokmak, geçtiğimiz yerel seçimlerde Ak Parti'den  Niğde Belediye Başkan Aday Adayı olmuştu.


Tansel TOKMAK Kimdir ?

1968 yılında Niğde’de doğdu. İlk, Orta ve Lise tahsilimi Niğde’de tamamladıktan sonra sırasıyla; 1991 yılında Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi’nden “Ziraat Mühendisi”, 2001 yılında N.Ü. MMF İnşaat Mühendisliği Bölümü’nden “İnşaat Mühendisi”, 2005 yılında da N.Ü Fen Bilimleri Enstitüsü’nden “Deprem’de Oluşan Hasarların Tespiti ve Bu Hasarların Giderilmesi” konulu tez çalışmasıyla Yüksek Lisansı bitirerek “İnşaat Yüksek Mühendisi” ve 2009 Yılından N.Ü. Sosyal Bilimleri Enstitüsü İşletme Anabilim Dalında ‘’ Ekonomik Analizler ‘’ konusunda ikinci bir Yüksek Lisansı bitirerek ‘’İşletme Bilim Uzmanı‘’ unvanlarını aldı.

1991-1992 yılları arasında Çok uluslu bir şirketin Türkiye biriminde bölge müfettişliği ve 1992-2002 yılları arasında babası Gündüz TOKMAK ile birlikte Niğde’de Sınger - Vestel-Beko Bayilikleri ve Mobilya iş kollarında ticaretle uğraştı.

2002 yılından bu yana da Niğde Üniversitesinde Öğretim Görevlisi olarak görev yapmakta. Bu süre içerisinde Yüksekokul Müdür Yardımcılığı, Bölüm Başkanlığı ve Bölüm Başkan Yardımcılığı görevlerinde bulundu. Halen Niğde Üniversitesi N.T.B.M.Y. İnşaat Bölüm Başkan Yardımcısı olarak görev yapmaktadır. “1999 Marmara Depremi Sonrası Gölcük, Karamürsel, Değirmendere, Çınarcık ve Yalova’ daki Hasarlı Binaların İncelenmesi”, “Niğde Merkezi (Selçuk Mahallesi) Zemin Özelliklerinin İncelenmesi” ve “Niğde İlinde Süt Sığırcılığı İşletmelerinin Ekonomik Analizi ve Sütün Pazara Arzı” konuları başta olmak üzere çok sayıda ulusal bilimsel çalışmaları ve Uluslararası bilimsel toplantılarda sunulan ve bildiri kitabında basılan bildiri ( A Study on Using of Dry-Ice and Carbon Dioxide to Protect the Honey Combs Againist the Wax Moth (Galleria Mellonella L.) Damages. Apimondia, Apimedica and Apiquality, Second International Forum, 9-12 June 2008, Roma, ITALY.) bulunmaktadır. Evli ve iki çocuk babasıdır.


Editör: TE Bilişim