Niğde Türk Ocakları bu haftaki Ocakbaşı sohbetlerinde konuk Eski İl Kültür ve Turizm Müdürü Salim Özyön ile ülkemizde yaşanan tarihi süreç ve Türk İslam kültürü konularında sohbet yapılacak.

Nİğde Türk Ocakları bu haftaki Ocakbaşı konferansında ülkemizde yaşanan gelişmelere tarihi süreç içerisinde Türk İslam kültürü  çizgisinde değerlendirmelerde bulunacak.
25 Şubat 2011 cuma günü saat 19:00'da Niğde Türk Ocağı Konferans salonunda gerçekleştirilecek olan programın konuşmacısı Niğde Eski İl Kültür ve Turizim Müdürü Salim Özyön olacak.
 
Program ile ilgili açıklamalarda bulunan Niğde Türk Ocakları başkanı Gazi Karabulut şu değerlendirmelerde bulundu:

"Milletimiz tarihinden koparılmak, inançlarından uzaklaştırılmak ve kimliksiz bir surete büründürülmek istenmektedir. Türk milletinin kimliğini oluşturan dil, din, kültür, ülkü ve tarih şuuru görmezden gelinmektedir. Suni sebepeler ayrıştırıcı özellikler olarak kamu oyunun önüne sürülürken, tarihten getirdiğimiz ve inançlarımızla bütünleştirdiğimiz kutsal değerlerimiz yıpratılmaya çalışılmaktadır. Bu tehdit ve tehlike karşısında milletini seven herkesin yeniden tarih ve iman şuuru ile birleşmesi gerekmektedir. nitekim, etrafımızda yaşanan olaylar da göstermektedir ki Türk milleti "birlikte rahmet, ayrılıkta azap vardır" anlayışı ile ipeğe sarılı çelik yumruk olmalıdır."

 
Editör: TE Bilişim