Niğde Fotoğraf Amatörleri Derneği ‘nin tüzüğünde de yer alan sosyal sorumluluk projeleri kapsamında SODES için hazırlanan 135 den fazla projenin içerisinde kabul edilerek desteklenemeye değer 25 proje arasında yer alan ‘’ Sessiz Fotoğraf ‘’ eğitimleri geçtiğimiz gün başladı.

 

23 Temmuz 2013 tarihinde Niğde Valiliği SODES Proje Birimi'nde yapılan protokol ile imzalanan ‘’Sessiz Fotoğraf ‘’ 73.220,00 TL toplam bütçeye sahip. 

 

İşitme engelli öğrenciler ve Nifad üyelerinin iş birliğiyle 1 yıl süre ile devam edecek olan ‘’Sessiz Fotoğraf ‘’ kapsamında verilen eğitimlerin ilki , projeye destek veren Nifad üyelerinin işret dili öğrenmesiydi.

 

İşitme engelli çocuklarla bir çok etkinliğe imza atacak olan fotoğrafçıların,çocuklarla daha iyi iletişim kurabilmesi için ,Nifad Üyeleri temel olarak iletişim kuracakları teknikleri Hüdavent Hatun İşitme Engelliler İlköğretim Okulu öğretmenlerinin verdiği eğitimde öğrendiler.

 

25 İşitme engelli öğrencinin ve yine 25 Nifad üyesinin işbirliğinde gerçekleşecek olan ‘’Sessiz Fotoğraf ‘’ projesinde şimdi sıra çocuklara verilecek temel fotoğraf eğitiminde.

 

‘’Sessiz Fotoğraf ‘’  projesi kapsamında neler yapılacağını açıklayan Nifad Proje Yürütme Kurulu Başkanı Serhat Taşdemir ,projenin çocuklara neler katacağı hakkında da görüşlerini bildirdi.

 

Nifad Proje Yürütme Kurulu Başkanı Serhat Taşdemir ;

 ‘’3.yaş günümüzü kutladığımız şu günlerde derneğimizin tüzüğünde de yer alan sosyal sorumluluk projelerine ağırlık vermek istedik ve bu istek doğrultusunda hazırladığımız ‘Sessiz Fotoğraf ‘projesi ile işitme engelli çocukları sessizce hayata katmak, duymadan ve konuşmadan güzel fotoğraf çekebileceklerini uygulamalar ve verilecek eğitimlerle anlatarak onların yüzünü güldürebilmek ‘’ dedi.

İşitme engelli çocukların mutluluğu ile bizlerde büyük mutluluk yaşayacağız diyen Taşdemir , Sodes projesi kapsamında 25 işitme engelli öğrenciye kompakt fotoğraf makinesi ile trekking ayakkabısı  alınacağını ve çocukların fotoğraf eğitimlerine büyük katkısı olacak olan fotoğraf stüdyosu kurulacağını da ifade etti.Temel fotoğraf eğitimi ardından da Photoshop eğitimi alacak olan işitme engelli çocuklarla beraber 1 yıl süresince sinema,tiyatro gibi çeşitli kültürel aktiviteler de gerçekleştirilecek.

Yapılacak gezilerde işitme engelli çocukların çekmiş oldukları fotoğraflarla bir de fotoğraf sergisi açılacak. Türkiye Fotoğraf Sanatçıları Federasyonu Üyesi , Niğde Fotoğraf Amatörleri Derneği’nin sosyal sorumluluk projeleri , foto safarileri ve diğer tüm etkinlikleri ile ilgili daha geniş detaylar derneğin resmi sitesi www.nifad.org adresinde.

 











Editör: TE Bilişim