Mersin Devlet Operası ve Balesi’nin Seslerle Anadolu Turnesi 1 Haziran 2014 tarihinde  Niğde’ye Geliyor

 

Gösterildiği tüm illerde kapalı gişe oynayarak seyirci rekorları kıran Seslerle Anadolu müzikli oyunu  Anadolu turnesine çıkıyor.                                                          

   

    Mersin Devlet Opera ve Balesi, Mersin’de ve bölge turnelerinde kapalı gişe oynadığı-seslendirdiği, Anadolu’nun farklı yörelerinden derlenmiş türkülerden oluşan “Seslerle Anadolu” müzikli oyunu ile 24 Mayıs- 04 Haziran tarihleri arasında 8 İlimizi kapsayan turne düzenliyor. “Büyük Anadolu Turnesi” adı altında; eser, sırasıyla Karaman, Konya, Aksaray, Kırşehir, Nevşehir, Niğde, İskenderun, Hatay’da sahnelenecek.

 

    Mersin Devlet Opera ve Balesi, türkü düzenleme ve müzik uyarlamasını Ali Aykaç’ın yaptığı, araştırma ve metni Devlet Opera ve Balesi Genel Müdür Yardımcısı D. Şadi Erdoğan’a ait “Seslerle Anadolu” müzikli oyununu 8 ilimizde sanatseverlerle buluşturacak. “Büyük Anadolu Turnesi” adı altında 24 Mayıs-05 Haziran tarihleri arasında sırasıyla Karaman, Konya, Aksaray, Kırşehir, Nevşehir, Niğde, İskenderun ve Hatay’da sahnelenecek olan eserin reji ve koreografisi Mehmet Balkan’a,  müzikal sorumluluğu   Mehmet Yılmaz’a,  dekor tasarımı Tayfun Çebi’ye, kostüm tasarımı Sevda Aksakoğlu’na,  ışık tasarımı Tarı Deniz’e ait. Eserin, koreografi asistanlığını Baba Hasan Akyol, reji asistanlığını Melih Öztürk  yapıyor. MDOB orkestra ve balesinin görev aldığı eserin solist sanatçıları,  Kenan Korbek, Sevil Erçak, Pınar Olgun Güven, Melahat Yavuz, Başak Yıldız, Nihan Evren, Neslihan Ulaş,  Deniz Karausta, Onur Polat, Yusuf Ziya Büyükaslan, Mehmet Erkoç, Serkan Karagöz  rol alıyor.

 

    Hacivat ve Karagöz, meddah geleneği, kına gecesi, sıra gecesi gibi Anadolu’nun önemli kültürel ritüellerini de içerisinde barındıran, Karadeniz türkülerinden İstanbul şarkılarına, Mevlana’ya, Köroğlu’na uzanan oldukça kapsamlı ve zengin repertuvarıyla gösterildiği tüm sahnelerde kapalı gişe oynayan Seslerle Anadolu müzikli oyunu,  izleyicisine, orkestra, solo, koro, danslar ve slayt gösterileriyle görsel ve işitsel bir şölen sunuyor.

 

    Mersin Devlet Opera ve Balesi Müdür ve Sanat Yönetmeni Erdoğan Şanal yaptığı açıklamada; “Gösterildiği tüm illerde büyük beğeni ile karşılanan “Seslerle Anadolu” müzikli oyununu 24 Mayıs-05 Haziran tarihleri arasında 8 Anadolu ilimize taşıyarak  sanatseverleri selamlayacağız. Kurum olarak opera ve balenin bulunmadığı illerimize turneler yoluyla ulaşarak, oralara da sahne sanatlarını taşıma sorumluluğu içerisindeyiz. Bu güzel eserle Mersinlilerin içten selamlarını bölge sanatseverlerine taşımak bizim için ayrıca mutluluk kaynağı olmuştur. Anadolu’nun eşsiz kültürünün sahneye taşındığı Seslerle Anadolu müzikli oyununun bölge temsillerine tüm sanatseverleri davet ediyoruz” dedi.

 

 

 

Turne Programı

 

24 Mayıs 2014 Cumartesi saat: 20.00 Karaman Piri Reis Kültür Merkezi

26 Mayıs 2014 Pazartesi saat: 20.00 Konya Devlet Tiyatroları Sahnesi

27 Mayıs 2014 Salı saat: 20.00 Aksaray Kültür Merkezi

29 Mayıs 2014 Perşembe saat: 20.00 Kırşehir Kültür Merkezi

31 Mayıs 2014 Cumartesi saat: 20.00 Nevşehir Bel. Kapadokya Kültür Merkezi

01 Haziran 2014 Pazar saat: 20.00 Niğde Kültür Merkezi

03 Haziran 2014 Salı saat: 20.00 İskenderun MKÜ M. Yazıcı Rek. Konferans Salonu

05 Haziran 2014 Perşembe saat: 20.00 Hatay Kültür Merkezi

 

Biletler:  5 TL

 

 

Editör: TE Bilişim