Soma'da yaşanan maden faciası nedeni ile Niğde'de gerçekleşecek bir çok etkinlik iptal edildi bazıları ile ertelendi.


Haber: Selim GÖKEL


Niğde Üniversitesi Bahar Şenliklerinin 2. gününde meydana gelen Soma Faciasının ardından Bahar Şenlikleri iptal edilmişti. 


Karakapı Kasabası 3.Hasandağı Yayla Şenliği 24 Mayıs 2014 tarihinde gerçekleştirilecekti. Soma Maden Ocağı faciası nedeni ile Şenlik 01 Haziran 2014 tarihine ertelendi.

Yine geleneksel olarak Altunhisar İlçesinde kutlanan Aşık Tahiri Kültür Sanat Şenliği ise 21 Haziran 2014 tarihinde yapılacaktı. Ancak bu şenlikte yine Soma'da yaşanan maden faciası nedeni ile ikinci bir tarih belirtilmeden iptal edildi. 

19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı ile ilgili bir çok spor ve eğlence etkinliği  bütün yurtta olduğu gibi Niğde genelindede iptal edildi. Bayram sadece çelenk sunumu ve saygı duruşu ile gerçekleştirildi. 

Kemerhisar Belediyesi tarafından 
Forever Living Müdürü Serpil YILMAZ tarafından gerçekleştirilecek Sağlık Bilgilendirme Toplantısı Manisa'nın Soma ilçesinde meydana gelen maden kazası nedeniyle Ülke çapında ilan edilen 3 günlük yas nedeni ile iptal edildi. 

Yine, Kemerhisar Belediyesi tarafından, geleneksel olarak yapılan bu yıl 14.'sü yapılacak Tyana Kültür ve Turizm Festivali  31 Temmuz - 02 Ağustos tarihleri arasında yapılacağı öğrenildi. 

14. Tyana Kültür ve Turizm Festivaline  Sanatçılardan Edip Akbayram, Nazlı Öksüz, Mustafa Özarslan, İhsan Güvenç, Fatih Demirhan, Esma Nur Güney ve Mahalli sanatçılar katılacak. Tyana Kültür ve Turizm Festivali  Kemerhisar Belediyesi ve Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından destekleniyor. 




Editör: TE Bilişim