Niğde Belediyesi'nin kültürel etkinlikler kapsamında düzenlediği Şehir Konferansları'nın 13. sünün konuğu Prof. Dr. Mehmet Çelik oldu.
 
Derbent Konferans Salonunda düzenlenen Niğde Belediyesi Şehir Konferansının konusu Milli İrade ve Türk Demokrasisinin Gelişme Süreci” idi.
 
Şehir konferanslarının devam edeceğini belirten Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan; “Niğde Belediyesi olarak 13. sünü düzenlediğimiz, Şehir Konferanslarının serisi devam ediyor. Niğde’miz orta ölçekli illerden birisi. Ülkemiz çapında isminden söz edilen yazarlarımızın, fikir adamlarımızın ilimize gelmesi çok kolay olmuyor. Eğer yerel yönetimler olarak bizlerde el atmasak, değişik fikirlerin tartışıldığı konferansları Niğde de yaşama şansımız olmuyor. Niğde Beleyesi olarak bir buçuk yıl önce başlattığımız Şehir Konferanslarını devam ettiriyoruz. Ülkemizin önemli şahsiyetlerini hemşerilerimizle buluşturmaya devam edeceğiz. Belediyeler sadece su, alt yapı, yol, temizlik hizmetlerinin dışında kültürel faaliyetlere de önem vermeli. Bu tür faaliyetler insanımız için bir ihtiyaç” dedi.
 
“Milli İrade ve Türk Demokrasisinin Gelişme Süreci” konulu konferansında, Türkiye’nin demokratik bir anayasaya kavuşması gerektiğinin altını çizen Prof. Dr. Mehmet Çetin; “Millet olarak bazı şeyleri doğru algılayıp hesabını yapacaksınız. Futbol takımı tutar gibi parti tutmak cinayettir. Senelerdir zaten sizler böyle kamplaştırıldınız. Türkiye çok zengin bir ülke artık. Her tarafı şantiye haline dönmüş Türkiye’nin. Kaç senedir IMF’den bir kuruş para almıyor. Dışarıya borç veriyor. Bu devlet memurunun maaşını ödeyemeyecek durumdaydı. IMF’den 1 milyar dolar aldığında da bayram ediyordu. Gazeteler manşet atıyordu. Artık IMF’den borç almıyor. Anayasa değişikliğiyle milli gelir dağılımı adil bir şekle dönüşürse, Türkiye’nin tüm ekonomik problemleri rahatlar. Yeni bir anayasayla bir safha daha ileri gitmemiz gerekiyor. Araba düzgün gidiyor Tayyip bey iyi şoför. Milletvekili adaylarınızın, partilerinizin yakasına yapışın, demokratik bir anayasa istiyorum ben bu ülkede. Kendimi güvenceye almak istiyorum. Yarınımı güvenceye almak istiyorum. Çocuklarıma hukukun üstünlüğünü esas alan evrensel demokrasinin ilkeleri olan bir anayasa istiyorum. Ben bir aydın, akademisyen olarak şunu tavsiye ediyorum bu seçimde hangi partiden olursanız olun, anayasa için oy kullanın. “Efendim şu aday olmadı da onun yerine bu oldu” bırakın bu lafları. Sizin çocuklarınızı getirip aday yapsalar çok bir şey değişecek miydi sanki. Eğer bu ülke demokratik bir anayasa yapmayacaksa ben bu ülkede yaşamak istemiyorum. Suriye, Fas, İran buralar hep Cumhuriyet. Bin yıl ömrüm olsa ben bu Cumhuriyetlerde ömrümü geçirmek istemiyorum. İngiltere, İspanya, Portekiz, Danimarka, İsviçre, Belçika krallık. Bin yıl ömrümü orda geçirmek istiyorum. İnsanca yaşamak istiyorum. İnsan haklarına saygılı olan bir hukuk devletinde yaşamak istiyorum. Onun için içinde demokrasi olmayan bir Cumhuriyet, garnizon Cumhuriyeti olur. Diktatörlük olur. Bugüne kadar buna eyvallah ettik, bundan sonra eyvallah etmeyeceğiz” şeklinde konuştu.
 
Program sonunda, Niğde Valisi Alim Barut, Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, AK Parti Niğde Milletvekili Adayları Alpaslan Kavaklıoğlu ve Ömer Selvi Prof. Dr. Mehmet Çelik’e günün anısına plaket ve çiçek verdiler.
 








Editör: TE Bilişim