Niğde Üniversitesi Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Müzik Eğitimi Anabilim Dalı tarafından Derbent Kültür Salonu’nda “Şarkılı Türkülü Bir Gece” temalı konser düzenlendi.

 

Konser, Rektör Yardımcıları  Prof. Dr. Mustafa Bayrak ve Prof. Dr. Metin Yıldırım, Eğitim Fakültesi Dekan Vekili Yrd. Doç. Dr. Oğuz Çetin, Niğde Üniversitesi Türk Musikisi Devlet Konservatuarı Müdürü Doç. Dr. Feyzan Vural, akademik personel, öğrenciler ve Niğdeli’lerin büyük ilgisi ve katılımıyla gerçekleşti.

 

2013-2014 eğitim - öğretim yılı güz dönemi boyunca orkestra ve oda müziği dersi kapsamında yapılan çalışmaların sunulduğu konser, dinleyenlerden tarafından büyük beğeni topladı. Üç bölümden oluşan ve 11 eserin seslendirildiği konserin ilk bölümünde Klasik Batı Müziğinden 4 eser, ikinci bölümünde Türk Sanat Müziği’nden 3 eser ve üçüncü bölümünde ise Türk Halk Müziği’ne ait 4 eser seslendirildi.

 

Konser esnasında ayrıca eşlikleri ile dikkatleri üzerine çeken Ethem Ruhi Üngör Korosu büyük ilgi topladı. Doç. Dr. Timur Vural yaptığı konuşmada desteklerinden dolayı Rektörlük ve Eğitim Fakültesi Dekanlığına teşekkürlerini sundu. Doç. Dr. Vural, Ethem Ruhi Üngör Korosu’nun tüm öğrencilere açık bir organizasyon olduğunu da sözlerine ekledi.

 

Konser “Memleketim“ isimli eserin hep bir ağızdan söylenmesiyle son buldu.

Konserin sonunda Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Bayrak tarafından orkestra şefi Doç. Dr. Timur Vural’a teşekkür plaketi takdim edildi.

 

Türk Musikisi Devlet Konservatuarı Müdürü Doç. Dr. Feyzan Vural tarafından da konsere emeği geçen Doç. Dr. Timur Vural’a,  Arş. Gör. Dr. Eda Angı’ya,  Arş. Gör. Dr. Aysun  Birer’e ve Arş. Gör. Dr. Serkan Özay’a çiçek takdimi yapıldı.






 

Editör: TE Bilişim