Niğde Üniversitesinin  Sarıkamış Şehitlerini Anma Etkinlikleri kapsamında düzenlediği “Sarıkamış Destanı Fotoğraf Sergisi” Kültür ve Sanat Evi'nde açıldı.


Açılışa Garnizon Komutanı J. Alb. İsmet Cansaran, Niğde Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adnan Görür, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Mehmet Şener, Prof. Dr. Murat Alp, Prof. Dr. Mustafa Bayrak, Genel Sekreter Doç. Dr. Ethem Akyol, Askerlik Şube Başkanı Personel Yarbay Kadir Okyay, İl Emniyet Müdürü Ali Doğan Uludağ,  okul müdürleri ile üniversite personeli ve öğrenciler katıldı.

Açılışta konuşma yapan Niğde Üniversitesi  Rektörü Prof. Dr. Adnan Görür; “Bugün burada Sarıkamış Destanını konu alan fotoğraf sergisinin açılışını gerçekleştireceğiz. Hepinizin bildiği gibi Sarıkamış Türk tarihinin hüzünlü bir sayfası, kahraman Mehmetçiğin düşmandan çok soğukla ve zor tabiat şartlarıyla savaştığı bir kahramanlık destanıdır. Kar’ın hem kefen hem kabir olduğu bir yerdir. Bugün bu kahraman Mehmetçiklerimizi, tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle anarak bu fotoğraf sergisini açıyoruz” dedi.

Garnizon Komutanı J. Alb. İsmet Cansaran, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Adnan Görür ve İl Emniyet Müdürü Ali Doğan Uludağ’ın kurdele kesmesinin ardından fotoğraf sergisi açıldı.

Sarıkamış Destanı Fotoğraf Sergisi 2-4 Ocak 2012 tarihleri arasında açık kalacak.

 





Editör: TE Bilişim