Kazakistan’ın Almatı şehrinde düzenlenen “V. Uluslararası Türk Dünyası Araştırmaları Sempozyumu”na katılan Ömer Halisdemir üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muhsin Kar ve beraberindeki heyet, Cengiz Aytmatov’un “Gün Olur Asra Bedel” oyununu izleme şansı buldu. Oyun, davetlilerin büyük beğenisini topladı.

Kazak Devlet Kızlar Pedagoji Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Gavhar Aldambelgenova’nın davetlisi olarak, Cengiz Aytmatov’un aynı isimli romanından sahneye uyarlanan “Gün Olur Asra Bedel” dramının premier gösteriminde bir araya gelen sempozyum davetlileri, Muhtar Avezov Kazak Devlet Akademik Dram Tiyatrosunu da ziyaret etme fırsatı buldu.

Tiyatro Müdürü Dr. Ashat Mayemirov tarafından karşılanarak, tiyatroyu, arşivi, müzeyi ve diğer birimleri gezen davetliler, oyunun Rejisörü D. Cumabayeva ile tanışarak oyun ile ilgili bilgi aldı.

Cengiz Aytmatov’un “Gün Olur Asra Bedel” romanından uyarlanan ve romana ilaveten günümüzde mankurtluğun nasıl olduğunu işleyen tiyatro oyunu, seyirciye verdiği mesajlar, içerik, dekor ve sahnelenmesi bakımından davetlilerden tam not aldı.

Tiyatro oyunu bitiminde, oyuncularla fotoğraf çektirip sohbet eden davetliler, Kazakça olarak sergilenmesine rağmen herkes tarafından anlaşılan bir yapıya sahip bir oyun olmasından ve göstermiş oldukları performanslarından ötürü kendilerini tebrik etti.

Bu özel gün anısına, Tiyatro Müdürü Dr. Ashat Mayemirov’a teşekkür eden Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muhsin Kar, kendisine üniversitemiz adına bir hediye takdim etti. Dr. Ashat Mayemirov ise, takdim edilen hediyeyi bu özel gün anısına saklayıp sergileyeceklerini söyleyerek kabul etti.

Oyunu oldukça beğendiğini belirten Rektör Prof. Dr. Muhsin Kar, “Bize böyle bir özel geceyi yaşattıkları için Muhtar Avezov Tiyatrosu Müdürü Dr. Ashat Mayemirov’a, oyunun rejisörü D. Cumabayeva’ya; oyun sonrası bizlerle tanışmak ve ilgilenmek için yanımıza kadar gelen oyunculara ve en önemlisi bizleri bu tiyatroya götürerek ve bu ortamı oluşturarak hoş bir gece geçirmemizi sağlayan Kazak Devlet Kızlar Pedagoji Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Gavhar Aldambelgenova’ya teşekkür eder saygılarımızı sunarız” dedi.
 
Editör: TE Bilişim