Niğde Belediyesi bu yıl üçüncüsünü gerçekleştirdiği Ramazan Kültür ve Sanat Etkinliklerinin ilk akşamında Türk Halk Müziği sanatçısı Gülşen Kutlu sahne aldı.
 
Hacivat Karagöz oyunlarının da sergilendiği etkinliklerin ilk akşamında vatandaşların programa ilgisi oldukça yoğundu.
 
Etkinlik alanına program başlamadan önce gelen Niğde Belediye Başkanı Akdoğan’a ilgi oldukça yoğundu. Belediye Başkanı Faruk Akdoğan etkinlik için teşekkür eden vatandaşlarla sohbet etti, Ramazan ayının hayırlara vesile olmasını diledi.
 
25 gün sürecek olan 3. Ramazan Kültür ve Sanat Etkinliklerinin açılış konuşmasını yapan Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan; “Hepinizin Ramazan ayını tebrik ediyorum. İnşallah nice Ramazanları hep beraber, birlik beraberlik ve kardeşlik içerisinde idrak etmeyi Cenab-ı Allah’tan niyaz ediyorum. İlk başladığımızda Niğde Belediyesi’nin önünde küçük bir alanda bu programı gerçekleştirmiştik. Geçen sene eski çocuk yuvasının arsasının olduğu yerde bu programı gerçekleştirdik. Bu sene ise bu alanda programımızı gerçekleştiriyoruz. Gerçekten Niğdeli hemşerilerimizin yoğun bir teveccühü var. Bundan dolayı en tüm hemşerilerime teşekkür ediyorum hepinize saygılarımı sevgilerimi sunuyorum. Hemen şunu da ilave etmek istiyorum. Elbette belediyecilik yoldan sudan kanalizasyondan parktan bahçeden ibaret değil. Tabi ki belediye şehirlerin kültürel ve sanatsal etkinliklerine turizm etkinliklerine sosyal etkinliklere mutlaka katkıda bulunulması lazım. Biz bu çerçevede şehir konferansları düzenliyoruz. Ülkemizin önde gelen yazarları düşünürleri ilim adamlarını ilimize getirerek hemşerilerimizle buluşturuyoruz. Ben ilk seneki Ramazan etkinliklerinde şunu söylemiştim her sene bir önceki seneden daha iyi olacak. Geçen seneden bu sene daha iyiyiz geçen senede önceki seneden daha iyiydik önümüzdeki yılda mutlaka bu seneden daha iyi olacak. Sadece bu alanda mı? Hayır değil. Niğde Belediyesi olarak yasaların bize verdiği sorumluluk ne ise her alanda gelecek sene daha iyi olacağız” şeklinde konuştu.
 
Asfaltlama ve alt yapı çalışmaları hakkında da bilgi veren Niğde Belediye Başkanı Akdoğan; “2010 yılında hem belediyemizin yapmış olduğu içme suyu asbestli boru değişimi hem kanalizasyon ve yağmur suyu yenileme çalışmaları bunun yanında halkımızdan yoğun gelen doğalgaz talebi sonucu doğalgaz firmasının yaptığı çalışmalar yine enerji nakil hatlarının yer altına alınmasıyla ilgili yapılan çalışmalar ve Telekom’un yaptığı çalışmalar hepsi üst üste gelince 2010 yılında Niğde’mizin yollarında ciddi bir bozulma meydan geldi. Bu sorunları giderelim diye sizler bizleri seçtiniz bizde beş yılın sonunda bu sorunları gidermiş olacağız. Son iki aydır yollarımızda yaptığımız çalışmalarda yollarımızın büyük bir bölümünü yeniledik. Özellikle yaptığımız ihale sonucu ana arterlerimiz otoban kalitesinde sıcak asfalt karışımıyla asfalt kaplama yapacağız. Bununla ilgili çalışmamız birkaç haftaya kadar başlayacak. Sizin ve şehrimizin geleceği için ve şehrimizi güzelleştirmek için bir adım daha ileri götürmek için gece gündüz çalışmamızın gerekliliğinin bilinci içerisindeyiz ve asla sizleri mahcup etmeyeceğiz verdiğimiz hiçbir sözünde altında kalmayacağız” dedi.
 
Başkan Akdoğan’ın konuşmasının ardından sahne alan Türk Halk Müziği sanatçısı Gülşen Kutlu Niğdelilerle buluştu.


3. Ramazan Kültür ve Sanat Etkinlikleri Başlıyor ÖNCEKİ HABERİMİZ İÇİN TIKLAYIN...




Editör: TE Bilişim