Bor İlçemiz Postallı Köyü’nden olup İstanbul’da ikamet eden hemşerilerimiz Postallı Köyü Derneğinin organizasyonu ile piknik ve tarhana organizasyonu gerçekleştirdiler.
Geçtiğimiz hafta sonu İstanbul’da yaşayan Postallı köylülerini bir araya getirip birlik ve beraberlik oluşturmak maksadı ile düzenlenen piknik programında yakılan mangalların yanı sıra Postallı Köyünün ünlü tarhana çorbası da kazanlarla pişirilerek davetlilere dağıtıldı.
Yerel sanatçılardan Postallılı Emre İlhan, Eminlikli Yaşar Çetin’in çaldığı türkülerle coşan Postallılılar gün boyu oyun oynadılar. Piknik programı sabah saatlerinde başlayıp akşam gün batımına kadar devam etti.
İstanbul’daki Postallı köylülerinin bu etkinliğine Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Cağrıcı ve İstanbul 3. Bölge Ak Parti Milletvekili adayı Afgan kökenli Türk vatandaşı Müzemmil Hevadpal ‘da katıldı ve tarhana çorbası içtiler.
Niğde Bor Postallı Köyü Derneği yönetim kurulu adına Başkan Adnan Yücel bu tür etkinliklere İstanbul’da devam edeceklerini, Postalı Köylülerinin dayanışma içinde, samimi bir ortamda görmenin mutluluğunu yaşadıklarını ve bu programa katkıda bulunan, emeği geçen bütün hemşerilerine teşekkürlerini iletti.


 http://postallikoyu.tr.gg
   Postallı köyü internet sitesi








Editör: TE Bilişim