Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı ve PTT Genel Müdürlüğü desteğiyle PTT Bilgi Teknolojileri tarafından hayata geçirilen Pette Çocuk Tiyatrosu'nun "Pette Yollarda" oyunu Niğde’de sahnelendi.

Çocukların tiyatro ile buluşmasını, güzel sanatlara ilgi duymalarını sağlamak ve kültürel gelişmelerine katkı sunmak amacıyla sosyal sorumluluk projesi olarak hayata geçirilen Pette Çocuk Tiyatrosu’nun oyunu seyirciyle buluştu.

Elif Temuçin tarafından yazılan, Hakan Polacanlı'nın yönetmenliğini yaptığı oyunda Kerem Eser de renkli bir hikaye eşliğinde rol alıyor. 81 ilde seyirciyle buluşacak tiyatro oyunuyla 50 bin seyirciye ulaşılması hedefleniyor.

Niğde PTT Başmüdürü Bedri Evran, etkinliğin PTT Bilgi Teknolojileri tarafından düzenlendiğini söyledi.

Evran, tiyatronun Niğde’de iki gösterim şeklinde izleyiciye sunulduğunu belirterek, "Tiyatro oyununa izleyicinin ilgisi bir hayli fazla. Buradaki amaç çocuklara tiyatroyu sevdirmek. Çocukların sanatsal alanlara yönelmesini sağlamak. Çocukların daha sanatsal aktivitelerle iç içe olmasına yardımcı olmayı amaçlıyoruz." dedi.

Yönetmen Hakan Polacan da ilk defa Niğde’de sahne aldıkları için heyecanlı olduklarını ifade ederek, "Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, PTT Genel Müdürlüğü ve PTT Bilgi Teknolojilerinin desteğiyle bu proje hayata geçti. Uzun süredir çalışıyoruz. Çocuklar oyunları keyifle izledi.
 
 
Editör: TE Bilişim