Niğde Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi yeni çıkardığı “Çizgi” isimli dergiyle kültür- sanat alanındaki faaliyetlerine bir halka daha ekledi.

Okul Müdür Yardımcısı İbrahim ÇAKIR’ın yönetiminde, öğretmen ve öğrencilerden oluşan bir ekip tarafından hazırlanan Çizgi; Niğde’deki kültür-sanat hayatına yeni bir renk getireceğe benziyor.  Ana tema olarak “Göç” unsurunun belirlendiği ilk sayıda; dedeleri mübadelede Çarıklı Köyü’nden Yunanistan’a göç eden Thanasis Papanikolaou’nun yazdığı ve gerçek bir hikayeye dayanan “Çarıklı’dan Tesalya’ya Bir Göç Hikayesi” isimli yazı hem duygulandırıyor hem de düşündürüyor.

Son yüz elli yıldır pek çok göçe şahit olan Niğde’mizde “Göç” olgusunu her yönüyle ele alan bir başka yazı ise okulun Türk Dili ve Edebiyatı öğretmenlerinden Barış PATLAR’a ait. “Bir Kitabenin Düşündürdükleri” isimli yazıda; Niğde’nin sahip olduğu göç tecrübesi dünden bugüne ayrıntılı bir şekilde ele alınmış. Suriye’deki iç savaştan kaçarak ülkemize sığınan yaklaşık üç milyon mülteciden birinin hikayesi ise “Aişe” isimli öyküde İbrahim ÇAKIR tarafından kaleme alınmış. Okulun bulunduğu caddeye ismi verilen milli kahramanımız Albay Süleyman Fethi Bey’in hayatı ise Tarih Öğretmeni Makbule DİLCAN tarafından yazılmış. Geçtiğimiz aylarda ilimizi ziyaret eden MEB Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü Kalite Geliştirme Daire Başkanı Mehmet Salih CANBAL ile öğrencilerin yaptığı samimi röportaj dergide yer almış. Türk milletinin Horasan’dan Anadolu’ya getirdiği bir erdemler topluluğu olan “Ahilik” Makine öğretmeni Erkan AGAN tarafından incelenmiş.

 Son sınıf öğrencisi Mücahit İslam ERDEMİL’in AB projesi doğrultusunda gittiği Almanya’da gördüklerini kaleme aldığı “Güneşe Yolculuk” isimli yazısı ise oldukça çarpıcı gözlemler içeriyor. Mobilya ve İç Mekan Tasarımı Alan Şefi Hacı TEKİN’in yazdığı “Niçin Meslek Lisesi” isimli yazı ise ülkemizin geleceğinde meslek liselerinin olmazsa olmaz okullar olduğunu bir kez daha ortaya koymuş. Elektrik-Elektronik Teknolojileri Öğretmeni Murat SAYGI’nın hazırladığı “Niğde Bulmaca” dergiye renk katmış. Bütün bunların yanında; Okul Tarihçesi, Bizim Okul,  Öğrenci Şiirleri, Bizim Aile köşesi ve Faaliyetlerimiz isimli bölümlerle içerik bakımından oldukça zengin bir dergi olarak “Çizgi” karşımızda duruyor.

Dergi hakkında görüşlerini dile getiren Okul Müdürü Şefaat GÜNER; “Dört aylık bir sürede hazırladığımız dergimizle okulumuz ve ilimizin kültür-sanat iklimine yeni bir renk getirmeyi amaçladık. Okul olarak yıllar sonra böyle bir dergiyle ‘kültür-sanat alanında biz de varız. ’ dedik. Dergimizin çıkmasında emeği geçen Niğde Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ailesinin her ferdine teşekkür ediyorum. Dergimizin her yıl çıkması ve kendini geliştirerek, yenileyerek hayatını sürdürmesini diliyorum.” dedi.



 
Editör: TE Bilişim