Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Niğde Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu’nun 16-20 Ekim 2017 tarihleri arasında düzenlediği “Uluslararası Kısa Film Festivali” sona erdi. Kültür Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü desteğiyle bu yıl üçüncüsü gerçekleştirilen festival kapsamında konferanslar, atölye çalışmaları ve söyleşiler gerçekleştirildi.

Festival, 16 Ekim 2017 tarihinde gerçekleştirilen açılış töreni ile başladı. Törende kısa bir konuşma yapan Niğde Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdür V. Yrd. Doç. Dr. Mehmet Demiralp, sinemanın geniş kitlelere ulaşma ve onları etkileme açısından önemli bir anlatım biçimi olduğunu ve büyük önem taşıdığını söyleyerek 3. sü gerçekleştirilen Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Niğde Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Uluslararası Kısa Film Festivalinin Türk Sinemasına, öğrencilere katkı sağlaması temennisinde bulundu.

Niğde Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu öğretim elemanları Öğr. Gör. Mustafa Demircan, Öğr. Gör. Memduh Yağmur ve Öğr. Gör. Mustafa Oğuz Yeğin tarafından atölye çalışmaları ve film gösterimlerinin yapıldığı festival 18 Ekim 2017 tarihinde Türk Dünyası Belgesel Film Festivali Belgesel Film Gösterileri ile devam etti. Festival kapsamında 19-20 Ekim 2017 tarihlerinde ise davetli konuşmacıların öğrencilerle gerçekleştirdikleri atölye çalışmaları, söyleşiler ve film gösterimleri yer aldı.

İstanbul Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Suat Gezgin, Selçuk Üniversitesi İletişim Fakültesi Öğretim Elemanları Prof. Dr. Vedat Çakır ve Okt. Şenol Çöm, Kırıkkale Üniversitesi Kırıkkale Meslek Yüksekokulu Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Muzaffer Kılıç ve Yönetmenler Ruşen Seyide, Filiz Özkan ve Süleyman Baydili tarafından öğrencilerle kısa film, ses, ışık üzerine söyleşi ve atölye çalışmaları gerçekleştirildi.

Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi  Uluslararası Kısa Film Festivali, konuşmacılara ve festivalin gerçekleştirilmesine katkı sağlayanlara plaket takdimi sona erdi.




 
Editör: TE Bilişim