ODTÜ Koleji, 4. Sanat Günleri etkinliği öğrencilerin hazırladığı Resim Sergisi ve Müzik Dinletisi ile sona erdi. Geçtiğimiz ay İran asıllı Fransız piyanist Nima Sarkechik piyano resitaliyle başlayan etkinlikler öğrencilerin hazırladığı resim sergisi ve müzik dinletisiyle sona erdi. İl Kültür Merkezi Salonunda 2 gün süren serginin açılışını Niğde Milli Eğitim Şube Müdürlerinden Yakup Yılmaz, Üzeyir Özdoğan, Hasan Metin Küçük, Ahmet Demirci ve Niğde Esnaf Odaları Başkanı Fahri Eker birlikte yaptılar.

  

ODTÜ Niğde Okulları Müdürü Aydın Akbaş sanat etkinlikleri hakkında açıklama yaptı:“Geçtiğimiz ay piyano konseriyle başlayan sanat etkinliklerimiz bu hafta öğrencilerimizin yıl boyunca yapmış olduğu eserlerden oluşan resim sergisiyle devam etti. Çok sayıda sanatseverin katıldığı sergimizde ana tema Türk ve Dünya Kültürüydü. Sergimizde tuval üzerine akrilik, çini, resim, minyatür, seramik gibi birçok çalışma sergilenmiştir. Ayrıca öğrencilerimizin hazırladığı maket ve teknoloji tasarım projeleri de sergide yer almıştır. Türk ve dünya kültürü ile ilgili çalışmaları sergileyen öğrencilerimiz de temayla ilişkili kıyafetlerle sunumlar yapmışlardır.

 

 

Sanat etkinliklerimiz öğrencilerimizin hazırladığı müzik dinletisiyle tamamlanmıştır. İl Kültür Merkezi Salonunda gerçekleşen sanat etkinliğinde öğrencilerimiz piyano, keman, gitarla yerli ve yabancı 43 eser icra ettiler. Günümüzde yozlaşan müziğin aksine Türk Halk Müziği, Türk Sanat Müziği, yerli ve yabancı halk ezgileri ve ünlü bestecilerin eserlerinden oluşan çok güzel bir sanat gecesi yaşadık. Öğrencilerimize, öğretmenlerimize ve katkı sunan herkese teşekkür ediyorum.”dedi.

 

Editör: TE Bilişim