Bilgi Teknolojileri  ve İletişim Kurumu (BTK) ülke genelinde 23 bin internet kafe bulunduğunu, en çok internet kafenin İstanbul'da, nüfusuna oranla en çok internet kafenin de Bartın, Niğde ve Çanakkale'de faaliyet gösterdiğini açıkladı.

BTK'dan yapılan yazılı açıklamaya göre, internet kafelere ilişkin İçişleri Bakanlığı ile Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı işbirliğiyle 6-7 Aralık tarihlerinde il ve büyükşehirlerin merkez ilçe yazı işleri müdürlerine Antalya'da eğitim semineri verilecek.

Açıklamada, 5651 sayılı 'İnternet Ortamında Yayınların Düzenlenmesi ve Bu Yayınlar Yoluyla İşlenen Suçlarla Mücadele Edilmesi Hakkındaki Kanun'un' ve bu kanuna dayanılarak hazırlanan, 'İnternet Toplu Kullanım Sağlayıcılar Hakkında Yönetmelik'in en önemli amaçlarından birinin, umuma açık yerlerde belirli bir ücret karşılığı internet toplu kullanım sağlayıcılığı hizmeti veren ve kamuoyunda internet kafe olarak bilinen mekanların izin belgelerine kavuşturularak, standart hale getirilmesini temin etmek olduğu bildirildi.

Açıklamada, ilgili mevzuatın yürürlüğe girdiği tarihten bu yana yapılan çalışmalarda, ülke genelindeki internet kafe sayısının 23 bin olduğunun belirlendiği kaydedildi. En fazla internet kafe kaydı yapılan ilin İstanbul, nüfusuna göre en fazla internet kafenin de Bardın, Niğde ve Çanakkale'de bulunduğuna değinilen açıklamada şu bilgilere yer verildi:

'İnternet kafelerin kayıt altına alınması ile birlikte hem bu iş yerleriyle ilgili sağlıklı  bilgiye sahip olunmuş hem de bu mekanların bir düzen içerisinde hizmet verebilmesi sağlanmıştır. Bu mekanların nezih birer alan olarak hizmet vermesi bilgi toplumuna dönüşüm süresinde internet kullanımının yaygınlaştırılması ve doğru kullanılmasında ve ayrıca internet ortamında yapılan yayınlar yoluyla işlenen suçlarla mücadelede son derece önemli role sahiptir.'
Editör: TE Bilişim