Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan TRT FM’de canlı yayın konuğu oldu.


Niğde’nin tanıtımı için göreve geldiği günden beri büyük caba harcayan Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, TRT FM de Acar Acartürk’ün sunumu ile yayınlanan Şehir Işıkları adlı programa konuk oldu.

 

Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, Niğde’nin tarihi ve kültürel zenginliklerini anlatarak, Niğde’nin mutlaka gezilip görülmesi gereken bir şehir olduğunu söyledi.

 

Program sunucusu Acar Acartürk’ün Niğde’ye neden gelinmeli? Niğde’de neler yapılmalı? Sorusuna Niğde’nin medeniyetlerin yaşatıldığı şehir olduğunu belirterek cevaplayan Belediye Başkanı Faruk Akdoğan; “Roma Dönemi’nden Hitit Dönemi’ne Bizans Dönemi’nden Selçuklu Dönemi’ne Osmanlı’ya kadar tarihin her türlü güzelliklerini görecek olduğunuz gibi yine doğanın da güzellikleri Niğde’mizde mevcut. Mesela; Demirkazık dağı Türkiye’nin ve dünyanın ilgisini çeken bir dağımız. Yine Kapadokya’nın açılan kapısından birinin Niğde olduğunu herkes biliyor bu bakımdan Niğde’mize gelinmeli görülmeli birkaç günde kalınmalı diye düşünüyorum. Hakikaten Niğde’miz hem tarihiyle hem kültürüyle hem bağ ve bahçeleriyle elmasıyla kirazıyla gerçekten yaşanmaya değer bir il. Hatta şunu söyleyebiliriz: Kırşehir’i Nevşehir’i Aksaray’ı il olarak bünyesinden çıkaran bir il Niğde. Niğde’miz gerçekten gelmeye görmeye gezmeye ve yaşamaya değer bir şehir olduğunu özellikle bir kez daha belirtmek istiyorum” dedi.

 

Editör: TE Bilişim