Belediyesi Konya’ya kültürel gezi düzenledi.
Niğde Belediyesinin Konya’ya düzenlemiş olduğu Kültür-Turizm gezisine katılanlar, Mevlana Müzesi başta olmak üzere, Alaaddin Camii ve Tepesi, Şehitlik, Yeşil Meram, Şems-i Tebrizi Camii ve Türbesi, Tavus Baba Türbesi ve Konya’nın tarihi yerlerini ziyaret ettiler. Akşam ise 7. Mistik Müzik Festivali çerçevesinde Hz. Mevlana’nın doğumunun 802. yıldönümü münasebetiyle tertiplenen, Antakya Medeniyetler Korosu konserine, Konya Türk Tasavvuf Müziği Konseri ve sema gösterilerine katıldılar.
Belediye tarafından Konya’ya düzenlenen geziye katılanlar ise memnuniyetlerini dile getirerek Beleidye Başkanı Faruk Akdoğan’a teşekkür ettiler.
Kültürel ve Turizm gezilerine devam eden Niğde Belediyesi daha önce; 18 Mart Çanakkale Zaferi kapsamında Çanakkale gezisi, Kutlu Doğum Haftası dolayısıyla Şanlıurfa gezisi, 19 Mayıs Gençlik ve Atatürk’ü Anma Haftası nedeniylede Ankara’ya gezi düzenlemişti. Kültürel gezilerini sürdüren Belediye Niğde Sakatlar Derneği üyelerinin gezi programlarının yanı sıra okulların gezi programlarına da destek vermişti.
Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, “Günlerimiz, haftalarımız geldikçe o günün manasına uygun, o günü, haftayı ifade edebilecek şekilde değişik programlarımız devam edecek” dedi.
Kültürel gezileri düzenlediğinden dolayı vatandaşların teşekkür ettiği Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, “Düzenlediğimiz gezi Niğde Belediyesi’nin bir kültür ve turizm çalışmasıdır. Yaklaşık 200’e yakın hemşerimizi Konya’ya gönderdik. Bilgilenme ve kültürel faaliyetin yanında sosyal açıdan da hemşerilerimiz bu gezilerden istifade etmekteler” şeklinde konuştu.
 

Editör: TE Bilişim