Gaziantep Valiliği koordinasyonunda "Şiirle Buluşmak Projesi" kapsamında Türkiye Yazarlar Birliği Gaziantep Şubesinin tertip ettiği 1.Ayıntap Şiir günleri 25-26 Mart tarihlerinde yapılan programla gerçekleşti. Yurt içi ve yurt dışından şairler, edipler ve akademisyenlerle Niğde’den şair, yazar Murat Soyak ve İsmail Özmel de katıldı.

1. Ayıntap Şiir Günleri kapsamında Türkiye Yazarlar Birliği ve Gazikent Üniversitesi’nin düzenlediği Şiir Dinletisi Şahinbey Belediyesi Konferans Salonu’nda gerçekleşti.

Programın açılış konuşmasını yapan TYB Şeref Başkanı D. Mehmet Doğan, şiir günlerinin güzel bir başlangıç olduğunu belirterek; “Şehir ve şiir ilişkisinin süreceğinden şüphemiz yok. TYB şiirle ilgili 30 yıldır çeşitli faaliyetler yapıyor. Türkiye’nin çeşitli illerinde şiir şölenleri yapılıyor. Bugün de bu etkinliğin Gaziantep’te ilki gerçekleşiyor. İnşallah gelenekselleşmesi için başta Gazikent Üniversitesi katkı sağlayacaktır. 1. Ayıntap Şiir Günleri’nin güzel bir başlangıç olmasını ve gelenekselleşmesini diliyorum.”şeklinde konuştu.

Gaziantep Üniversitesi Türk Musikisi Devlet Konservatuarı öğrencilerinin hazırlamış olduğu müzik dinletisinden sonra şiir dinletisine geçildi. Şiir dinletisine katılan şairler: Hicabi Kırlangıç, Zahid el Malih, Zekeriya el Massas, Cevat Akkanat, Muhammed Hasan Abdulmuhsin, Talip Işık, Sergül Vural, Murat Soyak, Bünyamin Küçükkürtül, Hayriye Ünal, İdris Ekinci, Hüseyin Türkmen, Zeynel Abidin Toprak, Behiye Köksel, İsmail Özmel ve Mehmet Atilla Maraş konuklara unutulmaz bir şiir dinletisi sundu.

Program hakkında bir açıklama yapan Murat Soyak, “Edebiyata, sanata, kültüre değer verince şehirler daha bir anlam kazanıyor. Gaziantep’te iki gün boyunca kültürü dolu dolu yaşadık. Niğde’de de şiir günlerini düzenlenmesini, şairlerin gelip ilimizi tanımasını büyük bir özlemle bekliyoruz” şeklinde konuştu.
















Editör: TE Bilişim