Niğdeli şair Mehmet Baş'ın 136 sayfadan oluşan şiir kitabı Kün Yayınlarından çıktı.

 

Tabirsiz Rüyalar ismini taşıyan kitap üç bölümden oluşuyor. Birinci bölüm Atlaslar, ikinci bölüm Adressiz Sancılar, üçüncü bölümse Hakkın Nefesleri ismini taşıyor.

 

Şair bu kitabında medeniyetimiz ve bizi biz yapan değerler ekseninde yozlaşmaya ve yabancılaşmaya karşı çıkarken modern hayatın çıkmazları karşısında insan ruhunun müdafasını yapıyor.

 

Kitap hakkında yazılan bir yazıda şöyle anlatılıyor: “Bu kitaba, şiirin berrak denizlerinden her akşam mısralar derlemeye giden bir şairin gönül kadehini aşkın ve hüznün şerefine kaldırışının hikayesidir diyebiliriz. Demirden dağları iğneyle kazmanın ve kıyısız denizlerde fırtınalara tutulmanın adıyla başlar şiirleri.

 

Eşsiz bir incinin peşinde uçsuz bucaksız ummanlara açılan fakat aradığını bir türlü bulamayan bir avcının kalp istiridyesini açıp gönül incisini bulmasının hikayesidir burda anlatılan. Kaybettiğini uzaklarda değil kendinde aramanın kürsüsünden seslenir yalan dünyaya şairimiz. Aşk herşeyin ölcüsüdür onda. Ruhunun boy aynalarında bir bir kırılır toprağın kafesleri. Tenden ötede ruha yakın şiirlerin toplamından oluşmuş bir kitaptır bu kitap. Mahşer meydanında tabir olacak bir düşün göklerin kapısını bir çilingir edasıyla kurcalamasının adıdır bir yerde. Ve artık kelimeler bir sel olup akmıştır çığlıklar başkentinden.

 

Şair ruhun emrine girmenin ten kefesinde esir olmamanın derdindedir hep. Ve güneştir seher şarabını içmeden doğmayan. Aşkın billur kadehlerinde sevgilinin leb izlerinin temaşasına dalan şairin söylenmemiş kelimeleri ürkmüş birer serçe kuşu gibi titrer durur gönül penceresinin önünde. Şair yeni bir dünyanın kalbinden seslenir köhnemiş şehirlerde. Sadece aşk ve o vardır yalınayak dolaşan sokaklarda. Şehirler sislidir ve sıkı sıkı örtülmüştür camlar.

 

Bu noktada Tabirsiz Rüyalar kitabı adı konmamış ürperişlerin ve ontolojik kaygıların aşkın aydınlığında gün yüzüne çıkarılmasıdır. Kalbin içindeki kayıp medeniyetlerin bir arkeolog gibi titizce ortaya çıkarılıp mısra mısra sergilenmesidir. Tabirsiz Rüyalar kendi kendini tekrar eden bir şiir atmosferinde artık yeni şeyler söylemek lazım diyen bir anlayışla ortaya konmuştur.

 

Tabirsiz Rüyalar kitabının Mehmet Baş'ın çarpıcı ve sürükleyici mısralarıyla şiirimize yeni bir canlılık getireceğine ve bu uzun soluklu koşuyu nefesi kesilmeden tamamlayacağına inancımız tamdır.”

 








Editör: TE Bilişim