Niğde Belediye Başkanlığı Niğde'nin tarihi geçmişine sahip çıkmaya devam ediyor.
 
Niğde Valisi Necmeddin Kılıç, Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, Niğde Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Yiğit, Niğde İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ali Nebol, Niğde İl Kültür Müdürü Tansel Tokmak Kadıoğlu Konağında ve Karabulut sokakta incelemelerde bulundular.
 
Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan tarihten kalan izleri geleceğe taşımak için eserlerin gün yüzüne çıkarılmasını sağlıyor. Niğde'nin geleceği için tarihi dokusunun da korunmasının önemli olduğu bilinciyle çalışmalarını sürdüren Belediye Başkanı Faruk Akdoğan Kadıoğlu Konağının restorasyon projesi üzerinde çalışmaların devam ettiğini belirtti.
 
Niğde Valisi Necmettin Kılıç, Kadıoğlu Konağının bulunduğu sokakta yapılan incelemeler sonrasında Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan'ı makamında ziyaret etti.
 
Bize verilmiş emanetlere sahip çıkıyoruz
 
Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan; "Niğde Belediye Başkanlığı olarak Kadıoğlu Konağını kamulaştırdık şu anda Niğde Belediyesi'nin mülkü durumunda. Karabulut sokağından başlayarak Kadıoğlu Konağının üstüne kadar olan bölümde yaklaşık 9 tane tescilli evimiz var. Bu evlerin kamulaştırma işlemlerini Niğde Valiliği ile beraber Niğde Belediyesi olarak yapacağız. Kamulaştırma işlemi tamamlandıktan sonra bu binaların restorasyonunu sağlayacağız. Kamulaştırma ve restorasyon işlemleri gerçekleştirdikten sonra alanı Niğde'mizin faydasına olan butik otel gibi, kafeterya gibi bir takım hizmetlerde kullanmak üzere ilgili kişi ya da kurumlara tahsis edebiliriz. Turistlerin tarihi mekanlarda kalmak, konaklama istemesi, arzusu var. Bunu yerine getirme gayreti içerisinde olmuş olacağız hem de tarihi eserlerimizi kurtarmış olacağız. Restorasyon işlemleri yapılmadığı zaman bu eserlerimiz 5 sene, 10 sene, 20 sene sonra yok olma tehlikesiyle karşı karşıya. Bu yok olma durumunun da önüne geçmek gerekir. Sonuçta bu eserler bizim malımız değil bizden önceki nesillerin bize vermiş olduğu bir emanet. Biz de bu emanetlere sahip çıkarak bizden sonraki nesillere aktarılmasını sağlamış olacağız" dedi.
 
Tarihi eserlerimize herkesin daha fazla sahip çıkması gerekiyor
 
Belediye Başkanı Faruk Akdoğan; "Bundan sonra tarihi eserlerimize sahip çıkılması konusunda Niğde ili olarak tüm kamu kurum ve kuruluşlarımızla beraber daha fazla sahip çıkmamız gerekiyor. Biz de bu kapsamda Niğde Valiliği ile beraber bir çalışma yürütüyoruz. Niğde'de 150'ye yakın tarihi özellikte konut var. Bu konutların tamamının kamulaştırılmasının yapılması ve tamamının restorasyonunun yapılmasıyla ilgili genel bir çalışma var. Kadıoğlu Konağı Niğde'nin en önemli konaklarından bir tanesi. Restorasyon projesi için çalışmaları devam ediyor" şeklinde konuştu.


Editör: TE Bilişim