Önceki gün Niğde’de muhteşem bir organizasyonla yapılan 11. Türkçe Olimpiyatlarının Niğde’deki gösterisinin ardından dünde dünya çocuklarının katıldığı bir dizi organizasyon yapıldı.



 

EN GÜZEL ETKİNLİK NİĞDE’DEYDİ

GESİAD ve Sungurbey Eğitim Kurumları’nın muhteşem organizasyonu ile gerçekleştirilen etkinliklerde 105 yabancı öğrenci guruplara ayrılarak Niğde’nin çeşitli kurumları tarafından misafir edildi. Borhaber olarak bizde GESİAD-PMYO ziyaretinde çocuklarla birlikteydik.

GESİAD’a konuk edilen çocuklar burada Niğde’nin genç sanayicileri ve iş adamları ile birlikte sohbet etme imkânı buldular. Yaşadıkları ülkelerle ilgili soruları yanıtlayan çocuklar “Niğde’deki program çok güzel geçti. Birkaç şehir daha gezdik ama Niğde’deki ilgi çok daha güzeldi. Canlı yayın esnasında özellikle cep telefonları ile yapılan ışık gösterisi hepimizi büyüledi” diyerek memnuniyetlerini belirttiler. Çocukların sıcak ve samimi sohbetleri dikkat çekti. Şiir ve şarkı söyleyen çocuklar daha sonra Niğde Polis Meslek Yüksek Okuluna genç işadamları ile birlikte gittiler.

 

Niğde PMYO’da çocukları ve işadamlarını PMYO Müdür Yardımcısı Resul Saygılı, Koruma Şube Müdürü Ramazan Bahadır, İdari Mali İşler Şube Müdürü Zeki Sonyürek, Öğrenci İşleri Şube Müdür Yardımcısı Sinan Anaç, Destek Hizmet Şube Müdürü Mustafa Yağmur karşıladı.

 

HEDEFİ 12’DEN VURDULAR

Çocuklarla bir süre yemekte sohbet eden PMYO yetkilileri ve PMYO personelinin yakınları bol bol hatıra fotoğrafı çektirdiler. Öğrenciler burada da okudukları şiirlerle duygulu anlar yaşattılar. Daha sonra PMYO’da bulunan atış poligonuna giden öğrenciler burada atış eğitimi alan büyüklerini izlediler. Niğde PMYO’da bulunan okçuluk kulübünün eğitim alanında da çocuklara kısa süreli ok kullanma teknikleri gösterildi. Misafir çocukların ok kullanma konusundaki başarıları takdir edilecek boyuttaydı. Erkek öğrenciler ok atmada hedefi 12’den vurdular.

Ziyaretin sonunda bu günün anısına konuk öğrenciler PMYO binası önünde fotoğraf çektirdi.  Çocukların bazıları vedalaşırken duygusal anlar yaşadılar.

 

Konuköğrenciler daha sonra Sungurbey Eğitimkurumlarına giderek diğer guruplarla bir araya geldiler. Akşam Niğde Üniversitesinde düzenlenen yemeğe katılan öğrenciler daha sonra Kayseri’ye hareket ettiler. Kayseri’ye giden dünya çocukları Kayseri’den uçakla İstanbul’a gitti. 

Editör: TE Bilişim